ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ: ΕΛΛΑΔΑ: «πεδίο πολέμου» ή θάλασσα Ειρήνης

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ: ΕΛΛΑΔΑ: «πεδίο πολέμου» ή θάλασσα Ειρήνης

H έκθεση είναι διαρκής και τα έργα θα παραμείνουν αναρτημένα στο site του ΕΕΤΕ www.eete.gr.

Σκοπός της Διαδικτυακής Έκθεσης

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ: ΕΛΛΑΔΑ: «πεδίο πολέμου» ή θάλασσα Ειρήνης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, με ομόφωνη απόφαση του κάλεσε, στο τέλος του 2019, τα μέλη του ΕΕΤΕ να συμμετέχουν στην διαρκή Διαδικτυακή Έκθεση Εικαστικών Τεχνών «Για τις πολεμικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για την ανθρωπιστική κρίση και ενάντια στην «αμυντική» συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας, με τίτλο: «ΕΛΛΑΔΑ «πεδίο πολέμου» ή θάλασσα Ειρήνης;»

H έκθεση είναι διαρκής και τα έργα θα παραμείνουν αναρτημένα στο site του ΕΕΤΕ www.eete.gr. Το ΔΣ του ΕΕΤΕ αποφάσισε τη συμμετοχή  στις δράσεις για να υψώσουμε τη δική μας φωνή για το έγκλημα που συντελείται στη θάλασσά μας με τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία από την Τουρκία, με την ανοχή-προτροπή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ & Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με Ρωσία και Κίνα.

Για να αποκρούσουμε με τα δικά μας μέσα την Ελληνοαμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, που ενίσχυσε η προηγούμενη κυβέρνηση και που ολοκληρώνει η σημερινή. Μάλιστα σήμερα επικυρώνεται η ακόμα ισχυρότερη πρόσδεση της χώρας στους επικίνδυνους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς. Στα πλαίσια αυτά το ΕΕΤΕ συμμετέχει στην Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις μαζί με την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία, ΕΒΕ, συλλόγους συνταξιούχων, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ), την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ) και από μια σειρά άλλους μαζικούς φορείς που θέτουν σε προτεραιότητα την υπεράσπιση της Ειρήνης.

Το ΕΕΤΕ, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, δίνει σημαντικούς αγώνες για την ειρήνη. Ανέπτυξε δράση κατά των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ, κατά της επέμβασης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, και στάθηκε ο κλάδος μας πάντα αλληλέγγυος στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Οφείλουμε και να υπερασπιστούμε την Ειρήνη και την ανθρώπινη ζωή με όλα τα μέσα. Να θυμηθούμε το στίχο του Μπρεχτ «όταν μιλάνε για ζωτικές αγορές, μιλάνε για ζωτικούς φόνους…». Ο καθένας από εμάς, έχει το δικό του τρόπο να εκφραστεί απέναντι σε αυτή την εγκληματική εξέλιξη, που έχει ως αποτέλεσμα θάνατο, δυστυχία, φτώχια, και κύμα προσφύγων, ανθρώπων που ζουν σε απάνθρωπες -σε τραγικές- συνθήκες, θύματα κι αυτοί των οικονομικών ανταγωνισμών και των στρατιωτικών επεμβάσεων.

Ενδέχεται η έκθεση, με επιλογή από την Επιτροπή Κατάταξης και Κρίσεων του ΕΕΤΕ,να πραγματοποιηθεί αργότερα  σε εκθεσιακούς χώρους τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας. Επίσης το ΕΕΤΕ θα επιλέξει αφίσες από τις υποβαλλόμενες στην έκθεση, για να τις εκδώσει. Σε κάθε περίπτωση θα γίνει αυτό με τη συνεργασία του καλλιτέχνη.

 

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια