ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΡΤΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Επιτροπές Ειρήνης Άρτας – Ιωαννίνων – Λευκάδας – Πρέβεζας, καλούν το λαό της Ηπείρου και των νησιών του Ιονίου σε επαγρύπνηση, καθώς αυτές τις μέρες βρίσκονται αγκυροβολημένα στην Κέρκυρα, πλοία του Αμερικάνικου και Γαλλικού πολεμικού ναυτικού. Πλοία που συμμετέχουν στις περιπολίες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και που ανήκουν στις δυνάμεις των χωρών που πριν λίγες μέρες προχώρησαν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση εναντίον του λαού της Συρίας.

Οι Επιτροπές Ειρήνης Άρτας – Ιωαννίνων – Λευκάδας – Πρέβεζας, καλούν το λαό της Ηπείρου και των νησιών του Ιονίου σε επαγρύπνηση, καθώς αυτές τις μέρες βρίσκονται αγκυροβολημένα στην Κέρκυρα, πλοία του Αμερικάνικου και Γαλλικού πολεμικού ναυτικού. Πλοία που συμμετέχουν στις περιπολίες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και που ανήκουν στις δυνάμεις των χωρών που πριν λίγες μέρες προχώρησαν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση εναντίον του λαού της Συρίας. Πλοία που όλο το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαν σε μια σειρά από ασκήσεις – πρόβες πολέμου στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους, όπως η πολυεθνική ΝΑΤΟϊκή άσκηση «ΑΡΙΑΔΝΗ 2018».

Η συγκέντρωση πολεμικών πλοίων στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους δεν είναι τυχαία. Σχετίζεται άμεσα με τη συγκέντρωση μεγάλης δύναμης πυρός συνολικά στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο των οξύτατων ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, καθώς και των γενικότερων πολεμικών προετοιμασιών που αποδεικνύουν πως το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί και με τη στήριξη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων «ξεπλένει» τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, δίνει γη, θάλασσα και αέρα, ώστε πιο εύκολα να διεξάγουν οι ιμπεριαλιστές τις επιδρομές τους στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, όπως έγινε και με τις πρόσφατες επιθέσεις στη Συρία. Μετατρέπει την Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, αναβαθμίζοντας το ήδη υπάρχον πλέγμα Βάσεων και στρατηγείων, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και η Βάση του Ακτίου στην Πρέβεζα με τα κατασκοπευτικά Άβακς, που έχει συμμετάσχει σε όλες ανεξαιρέτως τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Συζητά προκλητικά ακόμη και τη δημιουργία νέων (Αλεξανδρούπολη, Σύρο, κ.α.).

Τα επιχειρήματα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» που διαφημίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και της μετατροπής της χώρας μας σε κόμβο ενέργειας και εμπορευμάτων, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού.  Έχουν να κάνουν με την αύξηση της κερδοφορίας ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων που ανταγωνίζονται για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι στη μοιρασιά του πλούτου της περιοχής, βάζοντας το λαό μας και τους λαούς της περιοχής σε θανάσιμους κινδύνους.

Καλούμε το λαό της περιοχής σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος, απαιτώντας:

  • Καμιά στήριξη στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις ενάντια στο λαό της Συρίας και στους λαούς της περιοχής.
  • Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση του Ακτίου και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις
  • Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις Ευρω-ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια