ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ IΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

Η επόμενη ημέρα των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη 2015, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Αυτό αποδεικνύεται από τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, τα κηρύγματα «αλυτρωτισμού» από τον υπ. Εθνικής Άμυνας, η διάθεση των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ στο ΝΑΤΟ και η «συμβολή» στην «αποτροπή» προσφύγων και μεταναστών, καθώς και οι επαφές του Πρωθυπουργού και υπ. Εξωτερικών στις ΗΠΑ.

 Συναγωνιστές, συναγωνίστριες, φίλες και φίλοι  

  • Η Ε.Ε.Δ.Υ.Ε, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, συμπλήρωσε φέτος 60 χρόνια ζωής και ανυποχώρητης δράσης στους αντιιμπεριαλιστικούς, φιλειρηνικούς αγώνες του ελληνικού λαού.
  • Σήμερα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η χώρα μας πορεύεται χέρι – χέρι με τους ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστές, είναι μέχρι τα μπούνια μέσα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Απόδειξη, η συνέχιση κι ενίσχυση της λειτουργίας των βάσεων και στρατηγείων για την υλοποίηση των σχεδίων τους και την εξαπόλυση πολέμων, σε βάρος των λαών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν εντατικά σε κάθε είδους ασκήσεις με τις ΗΠΑ, άλλες ΝΑΤΟϊκές χώρες, ακόμα και με το ΙΣΡΑΗΛ…Συμμετέχουν στις δυνάμεις άμεσης επέμβασης της EE, στον περιβόητο  Ευρωστρατό. Η ΕΛΛΑΔΑ της αφόρητης λιτότητας για μισθωτούς-συνταξιούχους-ανέργους, παίρνει συγχαρητήρια για τη συνέπειά της, διαθέτοντας 2% του ΑΕΠ της για «αμυντικές» (βλέπε ΝΑΤΟϊκές) δαπάνες. Βρήκε τα 500 εκατομμύρια δολάρια για επισκευή των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας (υπηρετούν ΝΑΤΟϊκές ανάγκες),την ίδια ώρα που εκατοντάδες σχολεία είναι χωρίς δασκάλους και τουλάχιστον 40.000 παιδιά λαϊκών οικογενειών έμειναν έξω από το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών. Η λεγόμενη «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» και η «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας σημαίνουν ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για λογαριασμό των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Η επόμενη ημέρα των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη 2015, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Αυτό αποδεικνύεται από τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, τα κηρύγματα «αλυτρωτισμού» από τον υπ. Εθνικής Άμυνας, η  διάθεση των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ στο ΝΑΤΟ και η «συμβολή» στην «αποτροπή» προσφύγων και μεταναστών, καθώς και οι επαφές του Πρωθυπουργού και  υπ. Εξωτερικών στις ΗΠΑ.
  • Η Ε.Ε.Δ.Υ.Ε, απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής στήριξης του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος, των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ  ΕΙΡΗΝΗΣ που δρουν στην ΑΤΤΙΚΗ και πανελλαδικά. Με τη δική σας συμβολή και συμμετοχή να γίνουν νέα βήματα μαζικοποίησης και ανόδου της δράσης μας, για να ανταποκριθούμε στις σύνθετες συνθήκες.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια