ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ

Οι δηλώσεις του υπ. Αμυνας – στις ΗΠΑ – για μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου της χώρας με τις ΗΠΑ , δεν είναι κεραυνός εν αιθρία , είναι ενταγμένες στο πλαίσιο ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΝΑΤΟ. Εντάσσονται στα παζάρια της θέσης της ΕΛΛΑΔΑΣ για την αντιμετώπιση του χρέους και της εξόδου από την κρίση. Εν δυνάμει αποτελούν κίνδυνο αφού οδηγούν στο κέντρο του κυκλώνα , στη δίνη των εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων. Εξίσου επικίνδυνη είναι η τοποθέτηση για επέκταση του «ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας – Κύπρου με τη συμμετοχή του Ισραήλ.

Οι δηλώσεις του υπ. Αμυνας – στις ΗΠΑ –  για μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου της χώρας με τις ΗΠΑ , δεν είναι κεραυνός εν αιθρία , είναι ενταγμένες στο πλαίσιο ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΝΑΤΟ. Εντάσσονται στα παζάρια της θέσης της ΕΛΛΑΔΑΣ για την αντιμετώπιση του χρέους και της εξόδου από την κρίση. Εν δυνάμει αποτελούν κίνδυνο αφού οδηγούν στο κέντρο του κυκλώνα , στη δίνη των εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων. Εξίσου επικίνδυνη είναι η τοποθέτηση για επέκταση του «ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας – Κύπρου με τη συμμετοχή του Ισραήλ.

Η προθυμία για στήριξη των ιμπεριαλιστικών εκστρατειών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και τη Βόρεια Αφρική , είναι η εξειδίκευση των αποφάσεων (16/3/2015) του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Η στήριξη αυτή σημαίνει πρακτικά εμπλοκή της ΕΛΛΑΔΑΣ σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο , για τα κέρδη και τα γενικότερα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της συγκυβέρνησης για όλες αυτές τις κινήσεις που φανερώνουν σχέδια και επιδιώξεις της κυρίαρχης τάξης. Μπορούν και πρέπει να βγουν συμπεράσματα για την πορεία των πραγμάτων και την ανάγκη , λαϊκής εναντίωσης κόντρα στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η ΕΕΔΥΕ επισημαίνει την ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης κινητοποίησης και δράσης των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΙΡΗΝΗΣ για να πλατύνει και να ισχυροποιηθεί το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα. Εργαζόμενοι και νεολαία καλούνται να πρωτοστατήσουν στην αντιιμπεριαλιστική πάλη. Στο χρόνο που μένει μέχρι τη Μαραθώνια Πορεία , να πυκνώσουν και να ενταθούν οι δραστηριότητες ώστε , χιλιάδες και χιλιάδες αγωνιστές να δώσουν το παρών στις πορείες που θα γίνουν σε πολλές πόλεις σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΜΠΡΟΣ , ΜΑΖΙΚΑ , ΔΥΝΑΜΙΚΑ , ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ να διατρανώσουμε τη λαϊκή απαίτηση: Καμία συμμετοχή – εμπλοκή της ΕΛΛΑΔΑΣ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς , να ξηλωθούν οι βάσεις και οι υποδομές, να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις, όλες οι αποστολές ενίσχυσης ή στήριξης των ιμπεριαλιστικών εκστρατειών και πολέμων.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια