Ψήφισμα της εκδήλωσης με θέμα: “ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ”

Το ψήφισμα και οι παρεμβάσεις στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ αλληλεγγύης στον Λαό της Παλαιστίνης που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοέμβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ ν. Αττικής

Εμείς, οι συμμετέχοντες στην αποψινή εκδήλωση, Τετάρτη  4/11/2015 που διοργάνωσαν, η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ (ΕΕΔΥΕ) και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)   με θέμα: «ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ», απευθύνουμε στην κυβέρνηση, στα πολιτικά κόμματα της Βουλής, στην αντιπροσωπεία της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του ΙΣΡΑΗΛ, το ακόλουθο ψήφισμα :

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη σφαγή του ηρωικού λαού της ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ από το Ισραηλινό κράτος που στηρίζεται στους Ευρω- ΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστές.

Καταδικάζουμε την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» που εξισώνει το θύμα με το θύτη , κλείνοντας τα μάτια μπροστά στην κρατική, στρατιωτική  τρομοκρατία από το Ισραήλ.

Καταγγέλλουμε επίσης τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και εντείνει τις στρατιωτικές ασκήσεις με το ΙΣΡΑΗΛ, στο πλαίσιο της «στρατηγικής συνεργασίας» .

Συνεχίζουμε κι εντείνουμε τη δράση μας πανελλαδικά για :

  • Να κάνουμε πλατιά γνωστό στο λαό το έγκλημα διαρκείας σε βάρος των Παλαιστινίων
  • Να δυναμώσουμε με κάθε τρόπο και μέσο τη ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αγώνα του λαού της ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα για :

  • Να δημιουργηθεί ανεξάρτητο, βιώσιμο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ.
  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
  • Να ακυρωθούν όλα τα στρατιωτικά γυμνάσια κι όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος και να υποστηρίξει στους διεθνείς οργανισμούς τα δίκαια αιτήματα του λαού της Παλαιστίνης.

 

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις που έγιναν στην εκδήλωση είναι οι παρακάτω:

Ελπίδα Παντελάκη

ΕΕΔΔΑ

Akel Taqaz

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια