Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 27.1.2024

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 27.1.2024

Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα! Όλοι στη συγκέντρωση το Σάββατο 27 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο πάρκο Ελευθερίας

 

Αθήνα, 17 Γενάρη 2024

 

Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα!

Όλοι στη συγκέντρωση το Σάββατο 27 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο πάρκο Ελευθερίας

 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 27 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο πάρκο Ελευθερίας.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε κυβέρνηση της ΝΔ, που με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, επιλέγει να συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στον πόλεμο!

Φέρουν βαριές ευθύνες γιατί στηρίζουν το κράτος του Ισραήλ και τα εγκλήματά του. Ακολουθούν τη χυδαία τακτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στον θύτη και το θύμα, παρέχοντας άλλοθι στο μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού. Απογειώνουν την ελληνική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς. Διαχρονικά αναβαθμίζουν τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συνεργασίες με το Ισραήλ σε βάρος του ελληνικού, του Παλαιστινιακού και των άλλων λαών της περιοχής. Αρνούνται να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής, ήδη από το 2015, για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πάνω από 100 μέρες των πρόσφατων επιθέσεων στη Γάζα, η ελληνική κυβέρνηση:

· Αυξάνει την εμπλοκή της Ελλάδας αφού συνεχίζει να στέλνει πολεμικά πλοία, υλικά και προσωπικό στις Νατοϊκές αποστολές, που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας. Η τελευταία αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα θέτουν τη χώρα μας στην “αιχμή του δόρατος” σε σχεδιασμούς που βάζουν φωτιά στη Μέση Ανατολή και διαιωνίζουν

την κατοχή στην Παλαιστίνη ενώ γίνεται για χάρη “της προστασίας της ναυσιπλοΐας”, δηλαδή των εφοπλιστών!

· Συνεχίζει τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, με την παραχώρηση των λιμανιών Σούδας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου κ.α. στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις για να εξαπολύουν τις δολοφονικές επεμβάσεις.

· Συνεχίζει να δαπανά υπέρογκα ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, βρισκόμενη σταθερά στις κορυφές του ΝΑΤΟ ως προς το ποσοστό δαπανών.

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι εναρμονισμένη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει ως κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των κερδών τους. Με το μάτι στραμμένο στη “λεία” του πολέμου, διεκδικεί όλο και πιο ενεργό ρόλο στη σφαγή των λαών.

Απαιτούμε να τερματιστεί η κατοχή του ισραηλινού κράτους στα παλαιστινιακά εδάφη, να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα πριν τον Ιούνη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του για πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη.

 

Όλοι στη συγκέντρωση το Σάββατο 27 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο πάρκο Ελευθερίας

 

Το γραφείο Τύπου

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια