Κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ στο αντιπολεμικό συλαλλητήριο την Τρίτη 17/4/2018 στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ στο αντιπολεμικό συλαλλητήριο την Τρίτη 17/4/2018 στη Θεσσαλονίκη

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ 7:30μμ στο ΆΓ. ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ
ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ – ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΈΣ ΜΑΤΏΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ,

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΈΓΚΛΗΜΑ – ΝΑ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΟΙ ΒΆΣΕΙΣ,

ΕΞΩ Η ΕΛΛΆΔΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ – ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ!

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ 7:30μμ στο ΆΓ. ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ

ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ – ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου οι απειλές ενάντια στη Συρία και το λαό της έγιναν πραγματικότητα. Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, με την έμπρακτη στήριξη των δολοφονικών συμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματοκυλούν την πολύπαθη αυτή χώρα, πολλαπλασιάζουν τα ήδη αμέτρητα θύματα του λαού της και τα καραβάνια των προσφύγων, καταστρέφουν τις υποδομές της.

Αφού για 7 ολόκληρα χρόνια δεν κατάφεραν να πετύχουν το σκοπό τους, με την αξιοποίηση διαφόρων μισθοφορικών τρομοκρατικών οργανώσεων, τώρα ανέλαβαν δράση αυτοί οι ίδιοι. Διαλύουν, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, προβάλλοντας κατασκευασμένα και γελοία στοιχεία και προσχήματα.

Πραγματική αιτία, η ακόρεστη δίψα τους για ολοένα και νέα κέρδη, για ολοένα και μεγαλύτερη κλοπή του πλούτου των λαών, για τον πλήρη έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη, των ενεργειακών κι εμπορικών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτή είναι και η αιτία, που φέρνει σε θανάσιμη αντιπαράθεση τους ιμπεριαλιστές μεταξύ τους! Ομονοούν και συνεργάζονται, όταν είναι να κατακλέψουν τους λαούς, μαλώνουν και αντιπαρατίθενται, όταν είναι να μοιραστούν τη λεία! Δολοπλοκίες και στρατιωτικά πραξικοπήματα, οικονομική κλοπή κι αφαίμαξη, ωμές επεμβάσεις κι ανατροπή κυβερνήσεων, που δεν τους είναι αρεστές, αυτά είναι τα διαχρονικά τους εργαλεία.

Το τίμημα το πληρώνουν πάντα οι λαοί. Και στην βρώμικη ειρήνη τους, που είναι ποτισμένη με την εκμετάλλευση, τη φτώχια και την ανέχεια για τους εργαζομένους, για το λαό, αλλά και στους βρώμικους πολέμους τους, όταν οι λαοί γίνονται το «κρέας για τα κανόνια τους».

Σήμερα στην περιοχή μας οξύνονται επικίνδυνα οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας με την Κίνα από την άλλη. Στην αντιπαράθεση συμμετέχουν και δυνάμεις, όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και άλλες. Η τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων φέρνει πολύ κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς και της περιοχής, αλλά και του κόσμου όλου. Με τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση η αντιπαράθεση κλιμακώνεται και περνάει σε νέα φάση.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες και αυξανόμενες ευθύνες. Για χάρη των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, που διεκδικούν συμμετοχή στις αγορές και μερίδιο από τη μοιρασιά της λείας, εμπλέκει τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Είναι μεγάλη η υποκρισία της κυβέρνησης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνει χωρίς αιδώ την τάχα αντίθεσή του στις πυραυλικές επιθέσεις, ότι «Ο πόλεμος δεν είναι λύση για το δράμα της Συρίας». Την ίδια στιγμή είναι ο καλύτερος σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Μετατρέπει όλη τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. Αναβαθμίζει κι επεκτείνει τις αμερικανονατοϊκές βάσεις και δημιουργεί καινούργιες. Συνεργάζεται στενά με κράτη – δολοφόνους, όπως το Ισραήλ, συμβάλλοντας έτσι στο σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού και όχι μόνο.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και γιατί εφησυχάζει το λαό για τους κινδύνους, που διατρέχει. Είναι αβάσιμοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί, όπως της κυβέρνησης έτσι και του πρέσβη των ΗΠΑ, που λένε ότι η χώρα μας δήθεν αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Σε μία περιοχή, που φλέγεται ήδη δεκαετίες και τώρα απειλείται με γενικευμένο πόλεμο, κανείς δεν μπορεί να είναι ασφαλής. Ειδικά μάλιστα, όταν συμμετέχει, όπως και η χώρα μας, στην προετοιμασία των πολέμων.

Η ύπαρξη και η δολοφονική χρήση των ξένων, αμερικανονατοϊκών βάσεων και των άλλων στρατιωτικών υποδομών στη χώρα μας δε φέρουν μόνο την ανηθικότητα απέναντι στους λαούς στους οποίους στρέφονται, αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο και για το δικό μας λαό.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ – ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΟΣ!

Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός. Όλοι στο δρόμο, ενάντια στον πόλεμο και τη δολοφονία του λαού της Συρίας. Ο λαός και η νεολαία μας δεν πρέπει να πληρώσουν τις στοχεύσεις και τις επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης.

Χρειάζεται τώρα όλοι, εργαζόμενοι – λαός – νεολαία – ο κάθε άνθρωπος καλής θέλησης:          

  • Να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές υποδομές,
  • Να κλείσει το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο NRDC-GR, που εδρεύει στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού.
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τις συμμαχίες των δολοφόνων – ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ο ΛΑΌΣ ΤΗΣ ΣΥΡΊΑΣ ΈΧΕΙ ΑΠΌΛΥΤΗ ΑΝΆΓΚΗ ΤΏΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΆΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ 7:30μμ στο ΆΓ. ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ

ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ – ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 

Θεσσαλονίκη, 16/04/2018                                                                                             Η Γραμματεία της ΕΔΥΕΘ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια