τον φασισμό βαθιά καταλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσακισέ τον…

τον φασισμό βαθιά καταλαβέ τον, δεν θα πεθάνει  μόνος, τσακισέ τον…

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ιλίου, με θέμα: “τον φασισμό βαθιά καταλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσακισέ τον…”

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ιλίου, με θέμα: “τον φασισμό βαθιά καταλαβέ τον, δεν θα πεθάνει  μόνος, τσακισέ τον…

Tο θέμα της εκδήλωσής μας, είναι  ιδιαίτερα επίκαιρο, τονίστηκε στην αρχή της εκδήλωσης.

Με αφορμή τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία και τη συζήτηση γύρω από τη «διαχείριση» του προσφυγικού ζητήματος. Ιδιαίτερα μετά την προσπάθεια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να ρίξουν πάλι το ρατσιστικό τους δηλητήριο σε λαϊκές γειτονιές της Αττικής.Στο Πέραμα  στο Περιστέρι, αλλά και εδώ στη γειτονιά μας, γράφοντας επαίσχυντα συνθήματα. Ταυτόχρονα,ενώ είναι  υπόδικοι για δολοφονικές ενέργειες και  η δίκη τους καθυστερεί από την ελληνική δικαιοσύνη, παραπέμπονται σε δίκη αγωνιστές όπως ο δήμαρχος της Πάτρας.

Πιστεύουμε, ότι και αυτή η εκδήλωση, συμβάλλει  στον αγώνα που δίνουμε ενάντια στην παραχάραξη της ιστορίας, αλλά και ενάντια στην αναβίωση του φασισμού, αγωνιζόμενοι ενάντια στο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Ταυτόχρονα απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους να δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, τα ταξικά μας αδέρφια, που η φτώχεια τους και η φτώχεια μας έχουν κοινή ρίζα αλλά και κοινή λύση: την πάλη από κοινού Ελλήνων και ξένων εργατών ενάντια στον καπιταλισμό, που το μόνο που προσφέρει στους λαούς όπου γης, είναι κρίση, φτώχεια, πόλεμος.

Να απομονώσουμε τους φασίστες και ναζιστές, τη Χρυσή Αυγή, που εκμεταλλεύονται τα προβλήματα από τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, για να διαδώσουν τις αποκρουστικές θεωρίες τους και να σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Η εκδήλωση, περιλάμβανε κείμενα, προβολές βίντεο, απαγγελίες από μέλη της επιτροπής, που πλαισιώθηκαν  από το μουσικό σύνολο ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ.

Στο τέλος της εκδήλωσης, εκδόθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο της Πάτρας Κ.Πελετίδη για την παραπομπή του σε δίκη, γιατί δεν διευκόλυνε δράσεις αυτού του εγκληματικού ναζιστικού μορφώματος, το οποίο επισυνάπτουμε.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, ο Γιώργος Λαμπράκης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και οι Χρήστος Μαργανέλης και Αγγελική Σαμούρη, μέλη της γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

Επίσης εκπρόσωποι των μαζικών φορέων: Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος και αντιπροσωπείες από ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ.

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Πάτρας

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια