Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Οι εξελίξεις είναι σοβαρές και επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ΕΕΔΥΕ ότι τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου με ανυπολόγιστα θύματα και καταστροφές πυκνώνουν στην περιοχή μας.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που συνοδεύεται από την παραπέρα κλιμάκωση της βίας και της καταστολής από την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, σε βάρος του oυκρανικού λαού κύρια στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Οι εξελίξεις είναι σοβαρές και επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ΕΕΔΥΕ ότι τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου με ανυπολόγιστα θύματα και καταστροφές πυκνώνουν στην περιοχή μας. Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι και η στάση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που θέλοντας να αποδείξει γι’ άλλη μια φορά πόσο υπάκουη είναι στη λυκοσυμμαχία, «παίζει με τη φωτιά» βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας μας στις εξελίξεις στην Ουκρανία τόσο στo πλαίσιo των συμβατικών υποχρεώσεων του ΝΑΤΟ, όσο και στo πλαίσιo της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

Την ίδια στιγμή αναδεικνύονται ξεκάθαρα οι ευθύνες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που καλλιεργούν συστηματικά τον εθνικισμό, αβαντάροντας ανοιχτά φασιστικές – ναζιστικές ομάδες, όπως στην προκειμένη περίπτωση την κυβέρνηση του Κιέβου που πέρα από τη βία και την καταστολή επιστρατεύει τον πιο χυδαίο αντικομουνισμό λαμβάνοντας νέα μέτρα και κυρώσεις ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας και στο Κόμμα των Περιοχών .

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την αμέριστη διεθνιστική της αλληλεγγύη στον oυκρανικό λαό και καλεί τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, μπροστά στις οποίες επανέρχεται το καίριο ζήτημα της πάλης του αντιιμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού κινήματος και του ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος για αποδέσμευση από την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό με το λαό να κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια