Διεθνής διάσκεψη κατά του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιούλη

Διεθνής διάσκεψη κατά του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιούλη

Εκπρόσωποι αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων και άλλων εκπροσώπων φορέων από 21 χώρες θα πάρουν μέρος στη Διάσκεψη του ΠΣΕ στις 8 Ιούλη το απόγευμα σε ξενοδοχείο της Βαρσοβίας, με τη συμμετοχή και των άλλων διεθνών οργανώσεων όπως της ΠΟΔΝ (Νεολαίας), της ΠΔΟΓ (Γυναίκες), της ΠΣΟ (Συνδικάτα) και της Διεθνούς Ένωσης Δημοκρατικών Νομικών.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) οργανώνει διεθνή διάσκεψη κατά του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιούλη, τις ίδιες μέρες που συνέρχεται η πολεμική μηχανή του ιμπεριαλισμού σε Σύνοδο Κορυφής.

Στη Βαρσοβία θα κορυφωθεί η καμπάνια του ΠΣΕ με σύνθημα «Ναι στην Ειρήνη – Όχι στο ΝΑΤΟ», που εντάσσεται και στις προετοιμασίες του επόμενου Παγκόσμιου Συνεδρίου του ΠΣΕ το Νοέμβρη στη Βραζιλία.

Εκπρόσωποι αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων και άλλων εκπροσώπων φορέων από 21 χώρες θα πάρουν μέρος στη Διάσκεψη του ΠΣΕ στις 8 Ιούλη το απόγευμα σε ξενοδοχείο της Βαρσοβίας, με τη συμμετοχή και των άλλων διεθνών οργανώσεων όπως της ΠΟΔΝ (Νεολαίας), της ΠΔΟΓ (Γυναίκες), της ΠΣΟ (Συνδικάτα) και της Διεθνούς Ένωσης Δημοκρατικών Νομικών. Το ΠΣΕ θα εκπροσωπήσει ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του, ενώ θα λάβουν μέρος συναγωνιστές εκπρόσωποι κινημάτων από Πολωνία, Πορτογαλία, Κύπρο, Γερμανία, Τσεχία, Σερβία, Τουρκία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ιράν, Νεπάλ, Σρι Λάνκα, Βολιβία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Ιρλανδία και Σλοβακία.

Από την Ελλάδα, όπου βρίσκεται η έδρα του ΠΣΕ, θα συμμετάσχει διευρυμένη αντιπροσωπεία φορέων του λαϊκού κινήματος, με επικεφαλής τον Σταύρο Τάσσο, πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, την Μαιρίνη Στεφανίδη, πρόεδρο της ΟΓΕ, την Δέσποινα Μάρκου, πρόεδρο της ΕΕΔΔΑ, την Χρυσούλα Λαμπούδη από το ΠΑΜΕ και τον Θωμά Κατσιούλα από το ΜΑΣ.

Χαιρετίζει τους αγώνες ενάντια στο ΝΑΤΟ

Στην πρόσφατη σύνοδο της Γραμματείας του ΠΣΕ στην Αθήνα σχετικά με το ΝΑΤΟ και τη Σύνοδο Κορυφής του στη Βαρσοβία, το ΠΣΕ καταδίκασε κάθε ΝΑΤΟική επέκταση είτε αυτή αφορά τη Φιλανδία, τη Σουηδία ή τη συζήτηση σχετικά με την ένταξη της Κύπρου στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» του ΝΑΤΟ είτε τις περιπτώσεις της Ουκρανίας και της Γεωργίας ή βαλκανικών χωρών όπως Σερβία, FYROM κλπ.

Ταυτόχρονα το ΠΣΕ χαιρέτισε τους αγώνες για αποδυνάμωση και διάλυση του ΝΑΤΟ σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και τους αγώνες των οργανώσεων μελών του και άλλων φιλειρηνικών δυνάμεων στις χώρες-μέλη για την αποχώρηση και αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ.

Όπως τόνισε, «το ΝΑΤΟ δεν υπήρξε ποτέ κάτι διαφορετικό από επιθετικό στρατιωτικό μηχανισμό που υπηρετεί και προστατεύει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου. Η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών στα μέλη του στο 2% του ΑΕΠ, σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης του συστήματος, προκαλεί το λαϊκό αίσθημα. Το ΝΑΤΟ χέρι-χέρι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το σκεπτικό “συγκέντρωσης και κοινής χρήσης” στρατιωτικού εξοπλισμού και ανθρωπίνου δυναμικού, της δημιουργίας Ευρωπαϊκών Σχηματισμών Μάχης και ενός στρατού της ΕΕ., που υποστηρίζεται από τις ομόφωνες αποφάσεις των κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, γίνονται όλο και πιο επιθετικοί και απειλητικοί προς τους λαούς παγκοσμίως καθώς και προς όσους ζουν μέσα στα κράτη-μέλη τους.

Στη Βαρσοβία το ΠΣΕ θα λάβει μέρος με τα συνθήματα, τις σημαίες και τα χρώματά του στη διαδήλωση που θα οργανωθεί στις 9 Ιούλη στους δρόμους της πόλης.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια