Εκδήλωση – Συζήτηση στην Άρτα “Οι εξελίξεις από την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού στην περιοχή μας, οι κίνδυνοι για τους λαούς και η απάντηση του λαϊκού κινήματος”

Εκδήλωση – Συζήτηση στην Άρτα “Οι εξελίξεις από την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού στην περιοχή μας, οι κίνδυνοι για τους λαούς και η απάντηση του λαϊκού κινήματος”

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, ο Σύλλογος Γυναικών (ΟΓΕ) και η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας, με αίσθημα ευθύνης απευθύνονται σε όλους εσάς, μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και καλούμε σε ετοιμότητα κι αγωνιστική δράση. Πιο συγκεκριμένα επισημαίνουμε : Τη συνεχιζόμενη τεράστια συγκέντρωση κάθε είδους

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, ο Σύλλογος Γυναικών (ΟΓΕ) και η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας, με αίσθημα ευθύνης απευθύνονται σε όλους εσάς, μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και καλούμε σε ετοιμότητα κι αγωνιστική δράση.

Πιο συγκεκριμένα επισημαίνουμε :

  • Τη συνεχιζόμενη τεράστια συγκέντρωση κάθε είδους στρατιωτικών δυνάμεων σε όλα τα μέτωπα αντιπαράθεσης από τη Βαλτική έως τη Μεσόγειο και στην κρίσιμης στρατηγικής σημασίας ευρύτερη περιοχή του ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ από την Κορεατική Χερσόνησο μέχρι τη Νότια Σινική Θάλασσα. Ιδιαίτερα την πολεμική προπαρασκευή στην περιοχή της Μεσογείου ζωτικής σημασίας δίαυλο για μεταφορές και πολεμικά πλοία που αναβαθμίζεται και ενισχύεται η ΝΑΤΟική παρουσία και με ελληνικές «πλάτες»
  • Τις συνεχιζόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε ΣΥΡΙΑ, ΙΡΑΚ, ΥΕΜΕΝΗ με εκατόμβη θυμάτων και συνεχή κύματα προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν οδούς διαφυγής με κάθε τρόπο και μέσο.
  • Την άλλη όψη του νομίσματος της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που επιδεινώνει τους όρους ζωής μισθωτών-συνταξιούχων-άνεργων-μικρών ΕΒΕ – νεολαίας, την ίδια στιγμή που προσφέρει ζεστό κρατικό χρήμα, κίνητρα επενδύσεων και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα της περιβόητης «ανάκαμψης».
  • Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρωτοστατεί στην υλοποίηση των πολεμικών αποφάσεων του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία για να ενισχύσει τη «γεωστρατηγική θέση» της χώρας σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Χιλιάδες πρόσφυγες – μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα εξαιτίας της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Δεινοπαθούν , αντιμετωπίζουν και τις ρατσιστικές επιθέσεις με ασπίδα τους την εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη, κόντρα στις δυνάμεις του φασισμού-ρατσισμού που καλλιεργούν το μίσος και τη ξενοφοβία.

afisa_oge-eedye-eka_1Για όλα τα παραπάνω, σας καλούμε στην εκδήλωση – συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 7 μμ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας με θέμα:

«Οι εξελίξεις από την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού στην περιοχή μας, οι κίνδυνοι για τους λαούς και η απάντηση του λαϊκού κινήματος»

Ομιλητής: Γρηγόρης Αναγνώστου, Οργανωτικός Γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)

Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων.

Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους. Να πέσει στο κενό η προσπάθειά τους για ομοψυχία κάτω από τους λεγόμενους «εθνικούς στόχους». Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού που μοχθεί καθημερινά κάτω από τις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ:
ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ!

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια