Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων: Με επιτυχία η εκδήλωση – συζήτηση για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την ελληνική εμπλοκή

Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων: Με επιτυχία η εκδήλωση – συζήτηση για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την ελληνική εμπλοκή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη εκδήλωση – συζήτηση την Τετάρτη 2 Μάη στα Γιάννενα με θέμα: «Ο πόλεμος στη Συρία, η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και o ρόλος του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος». Μετά το πέρας της εκδήλωσης συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη εκδήλωση – συζήτηση την Τετάρτη 2 Μάη στα Γιάννενα με θέμα: «Ο πόλεμος στη Συρία, η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και o ρόλος του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος».

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γρηγόρης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, ο οποίος παρουσίασε διεξοδικά τις εξελίξεις στην περιοχή, μετά και την πρόσφατη πολεμική επέμβαση στη Συρία, τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς της ενέργειας, καθώς και το πώς αυτοί εκδηλώνονται στην ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα στάθηκε στον ενεργό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, με ευθύνη της σημερινής αλλά και των προηγουμένων κυβερνήσεων. Ανέλυσε τις θέσεις της ΕΕΔΥΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τις ελληνοτουρκικές και ελληνοαλβανικές σχέσεις, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη στάση που πρέπει να κρατήσει το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα σε ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη. Αποκάλυψε την αιτία που γεννά τους πολέμους, τον αντικειμενικό χαρακτήρα τους στο πλαίσιο του καπιταλισμού ως συνέχισης της επιθετικής πολιτικής του κεφαλαίου με ένοπλα μέσα. Τέλος, μετέφερε την πείρα και τα συμπεράσματα από το πρόσφατο 18o Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ.

Στη συζήτηση αποφασίστηκε η συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνεται στη στρατιωτική βάση του Ακτίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης που κήρυξε η ΕΕΔΥΕ, την Κυριακή 13 Μάη, στις 11 το πρωί. 

Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης, θα δρομολογηθούν λεωφορεία που θα αναχωρήσουν το πρωί της Κυριακής από τα Ιωάννινα (δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6944208499, 6972699599 και 6978002964).

Μετά το πέρας της εκδήλωσης συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων, η οποία είναι επταμελής.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια