Η ΕΔΥΕΘ στο φεστιβάλ των φοιτητικών συλλόγων ΑΠΘ

Η ΕΔΥΕΘ στο φεστιβάλ των φοιτητικών συλλόγων ΑΠΘ

Κάλεσμα στο λαό και τη νεολαία, να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού κινήματος, να παλέψουν ενάντια στο σύστημα, που γεννά την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, τους πολέμους, το θάνατο και την προσφυγιά

Με μαζική συμμετοχή των φοιτητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή το Φεστιβάλ Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ ενάντια στον πόλεμο και το ρατσισμό.

Ο χώρος μπροστά από τις φοιτητικές εστίες στις Σαράντα Εκκλησιές γέμισε και τις δύο μέρες από φοιτητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΦΣ Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών, ΜΜΕ, ΤΕΦΑΑ, Κτηνιατρικής, Ιατρικής και του Συλλόγου Οικοτρόφων των Εστιών και ενώθηκαν κάτω από το σύνθημα του διημέρου «Εμείς δεν τραγουδάμε για να χωρίσουμε τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε και αγωνιζόμαστε για να ενώσουμε τον κόσμο…».

Εστειλαν δυνατό το μήνυμα ότι οι φοιτητές, παλεύουν για να αύξηση της χρηματοδότησης, για κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υποδομές, για προσλήψεις καθηγητών, συνολικά για καλύτερες σχολές χωρίς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους και ταυτόχρονα δίνουν τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο χωρίς πόλεμο, ενάντια στον ρατσισμό.

Το Σάββατο ξεχώρισε η συζήτηση για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία που διοργανώθηκε από κοινού με την Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Ζώκας, Πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, ανέφερε ότι η πολεμική αντιπαράθεση στην Ουκρανία σήμερα, στη Γιουγκοσλαβία χθες, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Συρία, στη Μέσα Ανατολή, στην Αφρική είναι το αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης και των ανταγωνισμών ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και Ενώσεις.

Ανέδειξε την ανάγκη να εκφραστεί πολύμορφα και αγωνιστικά η αντίθεση του λαού μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η απαίτησή του να σταματήσει και η αντίθεση στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και την επικίνδυνη ανάμειξη της χώρας μας.

Και κάλεσε το λαό, τη νεολαία, να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού κινήματος. «Να παλέψουν ενάντια στο σύστημα, που γεννά την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, τους πολέμους, το θάνατο και την προσφυγιά».

 

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια