Λάρισα: Εκθεση ζωγραφικής παιδιών με θέμα την «Ειρήνη»

Λάρισα: Εκθεση ζωγραφικής παιδιών με θέμα την «Ειρήνη»

Τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικής ζωγραφικής πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28 Μάη με μεγάλη επιτυχία με θέμα την Ειρήνη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικής ζωγραφικής πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28 Μάη με μεγάλη επιτυχία με θέμα την Ειρήνη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος με τα έργα τους παιδιά σχολείων της πόλης μας.

Τα παιδιά ζωγράφισαν με φαντασία, πρωτοτυπία, μεράκι και τόνισαν με τον δικό τους τρόπο το πόσο ευεργετική για τα ίδια και τον κόσμο είναι η Ειρήνη, η φιλία και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με μουσικό πρόγραμμα το οποίο παρουσίασε ο συνθέτης, Δημήτρης Φωτιάδης, και οι συνεργάτες του.

Τους επισκέπτες ξενάγησαν τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης ενώ η πρόεδρος, Δήμητρα Παπαστεργίου, αναφέρθηκε με συντομία στο ιστορικό της ίδρυσης της ΕΕΔΥΕ και της φιλειρηνικής δράσης της.

Η έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα την Ειρήνη είναι αφιερωμένη στα 60 χρόνια ζωής της ΕΕΔΥΕ και στα 70 χρόνια από τη μεγαλύτερη αντιφασιστική νίκη των λαών (9 Μάη 1944).

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 4 Ιουνίου και οι ώρες επίσκεψης είναι οι ώρες λειτουργίας της ΔΠΛ – ΜΓΙΚ ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι διοργανωτές καλούν τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τους γονείς να επισκεφθούν την έκθεση και να τιμήσουν με την παρουσία τους τη δουλειά των παιδιών.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια