Με επιτυχία η Πορεία ειρήνης στο Βόλο

Άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στη φετινή πορεία ειρήνης στο Βόλο την Κυριακή 31 Μάη, που διοργάνωσε η τοπική Επιτροπή Ειρήνης, ενάντια στους σχεδιασμούς και της νέας κυβέρνησης για την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στη φετινή πορεία ειρήνης στο Βόλο την Κυριακή 31 Μάη, που διοργάνωσε η τοπική Επιτροπή Ειρήνης, ενάντια στους σχεδιασμούς και της νέας κυβέρνησης για την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Η συγκέντρωση έγινε στο Δημαρχείο της Ν. Ιωνίας ενώ ακολούθησε πορεία στο στρατόπεδο Γεωργούλα, όπου δόθηκε ψήφισμα προς τον Διοικητή της 32ης Ταξιαρχίας που εδρεύει στο στρατόπεδο.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με εκδήλωση στην παραλία του Βόλου, όπου μίλησε η πρόεδρος της επιτροπής ειρήνης Βόλου, Εύη Γάκου, η οποία επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Να σημάνει συναγερμός, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια ώστε να ορθώσει ο λαός φραγμό στα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να μην επιτρέψουμε τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να επιστρέψουν αμέσως όλοι οι Έλληνες στρατιώτες από το εξωτερικό.

volos-poreia-eirhnhsΝα κλείσουν τώρα οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία. Να μην επιτρέψουμε τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στην Κάρπαθο ή όπου αλλού στη χώρα μας. Να σπάσει ο λαός τα δεσμά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για να γίνει νοικοκύρης στον τόπο μας.

Η γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της σημερινής πορείας. Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού στις άλλες εκδηλώσεις που θα γίνουν, με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από την ίδρυση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, της ΕΕΔΥΕ».

Το ψήφισμα το οποίο επιδόθηκε στο διοικητή της 32ης Ταξιαρχίας που εδρεύει στο στρατόπεδο Γεωργούλα έχει ως εξής:

«Με τη σημερινή μας διαμαρτυρία δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας καθώς και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς.

Η ελληνική κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες δηλώνει πρόθυμη για τη συνέχιση της εμπλοκής της χώρας μας σε επικίνδυνους για το λαό γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς για τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Ο ελληνικός λαός, η νεολαία δεν έχουν κανένα συμφέρον από οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας. Τέτοιες εξελίξεις ταυτόχρονα υποβαθμίζουν και την αμυντική ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων αφορά την άμυνα και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Με τη σημερινή μας κινητοποίηση ζητάμε:

  • Να σταματήσει η λειτουργία του ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της ΕΕ στη Λάρισα.
  • Να μη διατεθεί καμιά υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας και κανένας φαντάρος για την οργάνωση και το σχεδιασμό των πολεμικών επιχειρήσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
  • Να μη δημιουργηθεί νέα βάση στην Κάρπαθο ή όπου αλλού στη χώρα μας.
  • Να γυρίσουν πίσω όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο εξωτερικό, σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Ενδιαφέροντα άρθρα