ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Η υποχρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας, η εμπλοκή σε αυτή των ιδιωτών, ακόμη και του ΝΑΤΟ δεν υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, αλλά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που την αντιλαμβάνονται ως ένα ακόμη πεδίο κερδοφορίας.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ στη συγκέντρωση των πυροσβεστών στις 5 Νοέμβρη 2021.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες. Συνεχίζοντας στο δρόμο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αντί να προβεί σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε αποφασιστική ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος με παράλληλη αναβάθμιση της υποδομής και των επιχειρησιακών τους μέσων, φτάνει σε σημείο να επιτίθεται και να χτυπά τους εργαζόμενους εκείνους που, παρά τις τεράστιες ελλείψεις και δυσκολίες, έδωσαν με αυταπάρνηση μάχη με τις φωτιές του καλοκαιριού για να προστατέψουν τη ζωή και την περιουσία της λαϊκής οικογένειας.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η αντιλαϊκή πολιτική με τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, με τις εξάμηνες συμβάσεις που με τη λήξη τους οδηγούν εργαζομένους που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος σε απολύσεις, πάει χέρι – χέρι με την ένταση της καταστολής. Η υποχρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας, η εμπλοκή σε αυτή των ιδιωτών, ακόμη και του ΝΑΤΟ δεν υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, αλλά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που την αντιλαμβάνονται ως ένα ακόμη πεδίο κερδοφορίας.

Η ΕΕΔΥΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των πυροσβεστών για τη διεκδίκηση της μονιμοποίησης και των δικαιωμάτων τους.

Αθήνα, 6 Νοέμβρη 2021                      Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια