ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ: ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΟΧΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ: ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΟΧΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Ο λαός μας δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτές τις πολιτικές, μόνο δυστυχία, φτώχεια και θάνατο. Τώρα είναι η ώρα να καταγγείλουμε τους ιμπεριαλιστές και την πολιτική τους. Τώρα είναι η ώρα να σταματήσουμε τα σχέδια τους, να βάλουμε φρένο σε αυτή την πολιτική θανάτου, να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ειρήνη στον κόσμο και στην περιοχή μας. Τώρα είναι η ώρα να κινητοποιηθούμε μαζικά ενάντια στα νέα στρατόπεδα των σύγχρονων σκλάβων που θέλουν να φτιάξουν στην Βάστρια και αλλού.

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ-ΟΧΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 19:30!


Ο θάνατος για άλλη μια φορά επισκέφτηκε τις ακτές μας. Δεκάδες πνιγμένοι άνθρωποι (στην πλειοψηφία τους νέες γυναίκες) ανασύρονται νεκροί από τη θάλασσα στο νησί μας.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΑ, ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ. Όλοι τους θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καταλήστευσης των χωρών τους.

Είναι ένοχοι:

 • Οι ιμπεριαλιστικές χώρες με τους πολέμους τους για την προώθηση των γεωστρατηγικών τους σχέσεων.
 • Οι κεφαλαιοκράτες -όπου γης- με την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών (πετρέλαιο, διαμάντια, πολύτιμα μέταλλα κ.α.) που δημιουργούν φτώχεια εξαθλίωση και μετανάστευση.
 • Η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» που προωθούν για να πετύχουν πιο εύκολα τους σκοπούς τους και οδηγεί σε εμφύλιους πολέμους δεκάδες χώρες, και κατ’ επέκταση σε μεταναστευτικά κύματα.
 • Η πολιτικής της Ευρωπαϊκής άρχουσας τάξης που βλέπει σε αυτούς τους ξεριζωμένους τους σύγχρονους σκλάβους, το φτηνό εργατικό δυναμικό που έχουν ανάγκη για την μεγιστοποίηση των κερδών τους. Αυτοί προωθούν την κατασκευή των κέντρων κράτησης στην χώρα μας για να πραγματοποιείται το σύγχρονο σκλαβοπάζαρό τους.
 • Η πολιτική της άρχουσας τάξης της χώρας μας προωθεί τα σχέδια της, συμμετέχοντας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (π.χ. Ουκρανία, Υποσαχάρια Αφρική κ.α.) ελπίζοντας να κερδίσει ένα κομμάτι της πίτας για τον εαυτό της.
 • Η πολιτική της άρχουσας τάξης της Τουρκίας που εκμεταλλεύεται τον πόνο και την ανάγκη αυτών των ξεριζωμένων για να υλοποιήσει τα επεκτατικά της σχέδια στο Αιγαίο και αλλού.
Ο λαός μας δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτές τις πολιτικές, μόνο δυστυχία, φτώχεια και θάνατο. Τώρα είναι η ώρα να καταγγείλουμε τους ιμπεριαλιστές και την πολιτική τους. Τώρα είναι η ώρα να σταματήσουμε τα σχέδια τους, να βάλουμε φρένο σε αυτή την πολιτική θανάτου, να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ειρήνη στον κόσμο και στην
περιοχή μας. Τώρα είναι η ώρα να κινητοποιηθούμε μαζικά ενάντια στα νέα στρατόπεδα των σύγχρονων σκλάβων που θέλουν να φτιάξουν στην Βάστρια και αλλού. Τώρα είναι η ώρα ενός ρωμαλέου, φιλειρηνικού κινήματος με μπροστάρηδες τους νέους, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες στης χώρας μας.

Τώρα είναι η ώρα του λαού μας, η ώρα της αλληλεγγύης και του αγώνα για:

 • Να καταργηθεί το νομικό πλαίσιο που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εδώ.
 • Να σταματήσει αμέσως κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και αλλού.
 • Να μην χρησιμοποιούνται οι στρατιωτικές υποδομές της χώρας μας για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με κίνδυνο να γίνουμε στόχοι της γενικότερης σύρραξης.
 • Να επιστρέψουν τώρα και να μην σταλούν άλλα τμήματα των ελληνικών ένοπλων
 • δυνάμεων εκτός συνόρων.

Καλούμε όλο τον Λεσβιακό Λαό, την νεολαία, τις γυναίκες τα σωματεία, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας και αγώνα, την Πέμπτη 6 Οκτώβρη στην Πλατεία Σαπφούς στις 19:30.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια