Ανακοίνωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών (σταθμός Μετρό Αμπελόκηποι)

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τους αγωνιστές και τους φίλους του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε μαζική συμμετοχή στις 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, στη συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών για να απαιτήσουμε μαχητικά να καταδικαστεί η εγκληματική ναζιστική οργάνωση.

Στα πέντε χρόνια διάρκειας της δίκης, αποδείχτηκε ο πραγματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης, ως εργαλείο του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους, έλληνες και μετανάστες, ενάντια στο ίδιο το λαϊκό κίνημα. Υπάρχει, άλλωστε, η ιστορική πείρα που φανερώνει ότι το “αυγό του φιδιού” γεννιέται και  θρέφεται στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, αξιοποιείται για να συσκοτίσει τον ταξικό χαρακτήρα της εκμετάλλευσης που υφίστανται οι εργαζόμενοι ανά τον κόσμο ανεξάρτητα από τη γλώσσα, το φύλο, τη θρησκεία, το χρώμα του δέρματος, κλπ. Αξιοποιείται για να επιβάλλει με το μαστίγιο τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου, όπως φάνηκε από τα δεκάδες εγκλήματα των ναζί εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές κομμουνιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, τις δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις.

Η ίδια, όμως, ιστορική πείρα αποδεικνύει πως η αποφασιστική απάντηση στο φασισμό και στο ναζισμό, σε οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή, μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη του λαϊκού κινήματος, με αιτήματα που θα στοχεύουν στην καρδιά του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Είναι επίκαιροι όσο ποτέ και δείχνουν το δρόμο οι στίχοι του Φώντα Λάδη: “..Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος! Τσάκισέ τον!”

Η ΕΕΔΥΕ παράλληλα με την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, θα συνεχίσει ακόμη πιο μαχητικά την πάλη της για να απομονωθεί κάθε φασιστική, ρατσιστική φωνή και δράση. Γιατί οι λαοί δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα μεταξύ μας. Μας ενώνει ο κοινός αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση και το σύστημά της, που γεννά τις κρίσεις, τους ανταγωνισμούς, τους πολέμους, την προσφυγιά. Μας ενώνει ο αγώνας για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, για να ανοίξει ο δρομος για πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, πραγματικά αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις μεταξύ των λαών.

Απαιτούμε την καταδίκη και την τιμωρία των ναζί-φασιστών, της εγκληματικής τους δράσης.

Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών (σταθμός Μετρό Αμπελόκηποι).

 

 

Αθήνα, 1 Οκτώβρη 2020

Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια