Ανακοίνωση για τις νέες επιθέσεις του Ισραήλ κατά Παλαιστινίων διαδηλωτών

Ανακοίνωση για τις νέες επιθέσεις του Ισραήλ κατά Παλαιστινίων διαδηλωτών

Αναπροσαρμόζεται η πορεία της 16ης Μάη με στάση στην  πρεσβεία του Ισραήλ και κατάληξη στην Αμερικάνικη πρεσβεία.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει τη νέα άγρια επίθεση ισραηλινών δυνάμεων καταστολής στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την επίθεση του ισραηλινού κράτους στους προσκυνητές, με δεκάδες τραυματίες.

Αποτελεί προκλητική ενέργεια, καθώς η συγκεκριμένη επίθεση σε βάρος Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκε την ώρα που διαδήλωναν σε περιοχές της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τις οποίες κατέχει παράνομα το Ισραήλ από το 1967, ενώ ήδη σήμερα το πρωί στη διάρκεια νέων συγκρούσεων με ισραηλινούς αστυνομικούς στην πλατεία των Τζαμιών, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στο μπαράζ διώξεων, φυλακίσεων, εκτοπισμών στα οποία επιδίδεται το κράτος του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, την ώρα που προχωρά με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στην κλοπή της Παλαιστινιακής γης. Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τις ΗΠΑ και αρκετές χώρες της ΕΕ ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την Ισραηλινή επιθετικότητα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί ενισχύει τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές συνεργασίες με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, συνάπτει και νέες, ενώ παράλληλα δεν προχωρά στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης, που δοκιμάζεται γι’ ακόμη μια φορά.

Κατόπιν όλων αυτών των εξελίξεων,  σε ένδειξη καταδίκης της ισραηλινής επιθετικότητας και έμπρακτης αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, η ΕΕΔΥΕ ανακοινώνει ότι αναπροσαρμόζει την προγραμματισμένη πορεία την Κυριακή 16 Μάη, η οποία θα διαμορφωθεί ως εξής: Στις 6 μ.μ. συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη συνέχεια πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία και κατάληξη στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση την Κυριακή 16 Μάη!

 

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ! Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ!

 

Αθήνα, 10 Μάη 2021

Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια