Ανακοίνωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράν

Ανακοίνωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράν

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε επαγρύπνηση μπροστά στις επικίνδυνες αυτές εξελίξεις, από τις οποίες οι λαοί δεν έχουν να προσδοκάνε τίποτα θετικό.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την ανησυχία της για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράν. Οι τελευταίες επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια που έπλεαν στον κόλπο του Ομάν, πυροδοτούν επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, ενώ την ίδια ώρα κλιμακώνεται η επιθετικότητα των ΗΠΑ με συγκέντρωση και νέων στρατιωτικών δυνάμεων.

Οι οξυμένοι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για τη συγκεκριμένη περιοχή, την ενέργεια, τις αγορές, τους δρόμους μεταφοράς οδήγησαν το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά από επιθετικές κινήσεις από πλευράς των ΗΠΑ, όπως το εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου, οι πιέσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που συνδυάζονται με απειλές και σχεδιασμούς του Ισραήλ για βομβαρδισμό ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε επαγρύπνηση μπροστά στις επικίνδυνες αυτές εξελίξεις, από τις οποίες οι λαοί δεν έχουν να προσδοκάνε τίποτα θετικό.

Υπογραμμίζουμε τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΝΔ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που με κάθε τρόπο εμπλέκουν ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, προωθούν τη στραγική συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να βγάλει συμπεράσματα και να καταδικάσει με κάθε τρόπο αυτή την πολιτική, να δυναμώσει την πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος, απαιτώντας:

  • Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς που εκτυλίσσονται και σε βάρος του λαού του Ιράν και άλλων λαών της περιοχής.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν πίσω όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια