Ανακοίνωση για τον ελλιμενισμό στη Σούδα του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ «USS Dwight D. Eisenhower»

Ανακοίνωση για τον ελλιμενισμό στη Σούδα του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ «USS Dwight D. Eisenhower»

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει εγκληματικές ευθύνες γιατί μετατρέπει τη χώρα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο-“μαγνήτη” επιθέσεων από τους αντιπάλους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άφιξη και τον ελλιμενισμό στη Σούδα του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ «USS Dwight D. Eisenhower», που με στήριξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρεί αυτό το διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και με τη στήριξη των αστικών κομμάτων, απογειώνει την ελληνική εμπλοκή, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας που αποτελεί στρατηγικό στόχο της ελληνικής αστικής τάξης. Η προωθούμενη ανανέωση της επικίνδυνης Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που μεταξύ άλλων προβλέπει την παραπέρα αναβάθμιση των ευρωατλαντικών υποδομών στη Σούδα αλλά και σε όλη τη χώρα, η συμμετοχή της Ελλάδας σε μια σειρά αποστολές σε όλη την υδρόγειο από τον Περσικό Κόλπο μέχρι το Μάλι, οι διαρκείς ασκήσεις – πρόβες πολέμου, αλλά και οι συνεκπαιδεύσεις των Ενόπλων Δυνάμεων με τις δυνάμεις των ιμπεριαλιστών, αποτελούν κρίκους στην μακρά αλυσίδα της εμπλοκής, από τους οποίους δεν έχει να προσδοκά τίποτα θετικό ο ελληνικός λαός.

Αντίθετα, η παρουσία του αμερικανικού στόλου στη χώρα μας και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο, η ένταξη της φρεγάτας «Ψαρά» ως πλήρες οργανικό μέλος στη δύναμη κρούσης του αεροπλανοφόρου κατά τον πλου του στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, η επιπλέον συμμετοχή δύο ελληνικών υποβρυχίων και μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας σε μια σειρά ασκήσεις για «αύξηση της διαλειτουργικότητας», καθώς και η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας στη Σούδα, αποκαλύπτουν πως στο επίκεντρο δεν μπαίνει η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας, αλλά οι ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί, τη Ρωσία και στο Ιράν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει εγκληματικές ευθύνες γιατί μετατρέπει τη χώρα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο-‘’μαγνήτη’’ επιθέσεων από τους αντιπάλους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.  Ήδη το τελευταίο διάστημα η Σούδα, η Αλεξανδρούπολη, το Στεφανοβίκειο, ακόμη και η Θεσσαλονίκη μετατρέπονται σε σταθμούς μετεπιβίβασης ευρωατλαντικών στρατιωτικών ασκήσεων. Οι φιέστες που οργανώθηκαν στη Σούδα για την υποδοχή του αμερικανικού αεροπλανοφόρου υπογραμμίζουν εκτός των άλλων και τις σοβαρές ευθύνες της Τοπικής –Περιφερειακής Διοίκησης, που σπεύδουν να καλωσορίσουν τους μακελάρηδες των λαών. Ο μύθος των δήθεν αντισταθμιστικών οφελών, μέσω του οποίου επιχειρούν κυβέρνηση και τοπική διοίκηση να βγάλουν λάδι την εμπλοκή της χώρας και να καμουφλάρουν την αντιλαϊκή πολιτική που στήνει με την πλάτη στον τοίχο τη λαϊκή οικογένεια, έχει προ πολλού χρεοκοπήσει. Το παραμύθι για τα χρήματα που θα εισρεύσουν στην τοπική οικονομία από τέτοιου είδους επισκέψεις έχει καταρριφθεί γι’ ακόμη μια φορά, αφού οι περίπου 5.000 προσωπικό που βρίσκονται στο πλοίο δεν προβλέπεται να αποβιβαστούν λόγω πανδημίας.

Καμιά αναμονή! Κανένας εφησυχασμός! Η ΕΕΔΥΕ χαιρετίζει τις διαδηλώσεις και τις πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στον ελλιμενισμό του αμερικανικού αεροπλανοφόρου, που οργανώνονται από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και το μαζικό κίνημα. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, το κλείσιμο της Σούδας και όλων των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών, την ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, την επιστροφή των ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΛΙΜΑΝΙΑ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ  – ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ  ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια