Ανακοίνωση για τον θάνατο της σ. Φωφώς Ρεμπή

Ανακοίνωση για τον θάνατο της σ. Φωφώς Ρεμπή

Η ΕΕΔΥΕ αποχαιρετά τη συντρόφισσα και συναγωνίστρια Φωφώ δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με θλίψη αποχαιρετά τη συντρόφισσα και συναγωνίστρια Φωφώ Ρεμπή, που έφυγε σε ηλικία 87 ετών, την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020.

Η Φωφώ Ρεμπή μεταξύ άλλων ανέπτυξε πολύχρονη και πολύμορφη δράση μέσα από τις γραμμές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, ήδη από το 1976. Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης στο Γαλάτσι, καθώς και μέλος του Συμβουλίου της Παναθηναϊκής Επιτροπής Ειρήνης (ΠΕΔΥΕ). Συμμετείχε σε αρκετές αποστολές της ΕΕΔΥΕ στο εξωτερικό, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της και στις μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.

Τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της, Άγγελος Ρεμπής μέχρι το τέλος της ζωής τους με την εμπειρία, τον προβληματισμό τους συνέβαλλαν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της δράσης της ΕΕΔΥΕ στο Γαλάτσι.

Η ΕΕΔΥΕ αποχαιρετά τη συντρόφισσα και συναγωνίστρια Φωφώ δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, για ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις μεταξύ των λαών.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στις κόρες της, στην οικογένειά της και τους οικείους της. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 13.30 στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

 

Αθήνα, 7 Αυγούστου 2020

Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια