Ανακοίνωση για το θάνατο του Γιώργου Παριανού

Ανακοίνωση για το θάνατο του Γιώργου Παριανού

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) αποχαιρετά με θλίψη τον αγωνιστή δικηγόρο Γιώργο Παριανό. Ο Γιώργος Παριανός, όντας φοιτητής της Νομικής, ανέπτυξε πλούσια αντιδικτατορική δράση μέσα από τις γραμμές της Αντι-ΕΦΕΕ, για την οποία διώχθηκε και βασανίστηκε. Σημαντική ήταν η συμβολή του μετά τη μεταπολίτευση στο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, μέσα

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) αποχαιρετά με θλίψη τον αγωνιστή δικηγόρο Γιώργο Παριανό.

Ο Γιώργος Παριανός, όντας φοιτητής της Νομικής, ανέπτυξε πλούσια αντιδικτατορική δράση μέσα από τις γραμμές της Αντι-ΕΦΕΕ, για την οποία διώχθηκε και βασανίστηκε.

Σημαντική ήταν η συμβολή του μετά τη μεταπολίτευση στο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, μέσα από τις  γραμμές της ΕΕΔΥΕ. Συνέβαλλε μαζί με άλλους αγωνιστές στην ανασυγκρότησή της, μετά τη διάλυση που είχε προηγηθεί από τη Χούντα, διατελώντας μέλος της Γραμματείας της.

Παράλληλα, ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο χώρο της δικηγορίας, συμμετέχοντας ως υποψήφιος σε πολλές μάχες των δικηγορικών εκλογών.

Η ΕΕΔΥΕ, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος αποχαιρετάμε με θλίψη τον συναγωνιστή Γιώργο Παριανό. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Αθήνα, 9 Δεκέμβρη 2020

Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια