Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για την επίθεση στη Βενεζουέλα

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για την επίθεση στη Βενεζουέλα

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει γι’ ακόμη μια φορά κάθε πραξικοπηματική, επιθετική ενέργεια από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους συμμάχους τους στη Λατινική Αμερική.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει τη νέα απόπειρα εισβολής στο έδαφος της Βενεζουέλας από παραστρατιωτική ομάδα μισθοφόρων, με βάση την Κολομβία.

Η συγκεκριμένη απόπειρα εισβολής δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Λατινική Αμερική, που βρίσκεται σε εξέλιξη με το βλέμμα στραμμένο στις πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της Βενεζουέλας και με στόχο την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησής της. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται και με το γεγονός αυτό, ο βρώμικος ρόλος της κυβέρνησης της Κολομβίας, που με τη στήριξη των ΗΠΑ εκπαιδεύουν παραστρατιωτικές ομάδες, οργανώνοντας επιθέσεις ενάντια στη Βενεζουέλα.

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει γι’ ακόμη μια φορά κάθε πραξικοπηματική, επιθετική ενέργεια από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους συμμάχους τους στη Λατινική Αμερική. Εκφράζουμε την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στην αδελφή οργάνωση της COSI και συνολικά στο βενεζουελάνικο λαό, που αυτός και μόνο αυτός έχει τη δύναμη να καθορίσει την τύχη και τη διακυβέρνησή του.

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή! Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!

 

Αθήνα, 4 Μάη 2020

Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα