ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΕΕΔΥΕ παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στην Τουρκία , μετά την απόπειρα πραξικοπήματος την Παρασκευή το βράδυ της 15Ης Ιουλίου και την ένταση της καταστολής στη συνέχεια, από το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ( ΑΚP) του Ερτογάν. Είναι σαφές ότι, η όξυνση των ανταγωνισμών τόσο στο εσωτερικό της χώρας , όσο και σε διεθνές

Η ΕΕΔΥΕ παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στην Τουρκία , μετά την απόπειρα πραξικοπήματος την Παρασκευή το βράδυ της 15Ης Ιουλίου και την ένταση της καταστολής στη συνέχεια, από το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ( ΑΚP) του Ερτογάν.

Είναι σαφές ότι, η όξυνση των ανταγωνισμών τόσο στο εσωτερικό της χώρας , όσο και σε διεθνές επίπεδο στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου περιπλέκουν τα πράγματα και προοιωνίζονται μεγάλοι κίνδυνοι για τους λαούς μας, ιδιαίτερα μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 8 και 9 Ιουλίου στη Βαρσοβία.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και το λαό της Τουρκίας, στο κίνημα ειρήνης της Τουρκίας, το οποίο σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διεξάγει την αντιιμπεριαλιστική πάλη.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια