Για τις επαφές του Ευάγγ. Βενιζέλου στον ΟΗΕ

Η ΕΕΔΥΕ παρακολουθεί με ανησυχία τις τελευταίες μέρες τις συναντήσεις, τις δηλώσεις και τα δημοσιεύματα σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, κ. Βενιζέλου στις ΗΠΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να ενημερωθεί άμεσα ο ελληνικός λαός και τα κόμματα για τις συζητήσεις και τις συναποφάσεις του κ. Βενιζέλου με τους ιμπεριαλιστές ομολόγους του

«Η ΕΕΔΥΕ παρακολουθεί με ανησυχία τις τελευταίες μέρες τις συναντήσεις, τις δηλώσεις και τα δημοσιεύματα σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, κ. Βενιζέλου στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική δράση και τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, αναπτύσσει δραστηριότητα για τον καθορισμό της ΑΟΖ και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου και Κύπρου – Αιγύπτου και παράλληλα με τον καθορισμό της ΑΟΖ Ελλάδας – Τουρκίας την επίλυση του Κυπριακού, για το οποίο φαίνεται να έχει δρομολογηθεί ένα νέο σχέδιο Ανάν.

Σε μια περίοδο που οι εξελίξεις σε βάρος της Συρίας και του κυπριακού λαού και γενικότερα των λαών της Ανατολικής Μεσογείου όχι μόνο οξύνονται, αλλά καθημερινά γίνεται όλο και πιο ορατός ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή, δεν μπορεί ο ΥΠΕΞ στο όνομα της “σταθερότητας” να κινείται πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να ενημερωθεί άμεσα ο ελληνικός λαός και τα κόμματα για τις συζητήσεις και τις συναποφάσεις του κ. Βενιζέλου με τους ιμπεριαλιστές ομολόγους του από ΟΗΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και καλούμε τον ελληνικό λαό να επαγρυπνά και να εντείνει την πάλη του για:

  • Τον άμεσο τερματισμό κάθε στρατιωτικής επιχείρησης και κάθε απειλής για χρήση βίας σε βάρος του λαού της Συρίας, του Ιράν κι οποιουδήποτε άλλου λαού. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών!
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες ένστολοι που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να χύσουν το αίμα τους για τους ιμπεριαλιστές».

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια