ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Να μην χρησιμοποιηθεί καμιά ευρωατλαντική υποδομή από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία!

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις καλεί σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στο Υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα 21 Φλεβάρη 2022, στις 12 μ.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και για το ολοένα και μεγαλύτερο βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει βαρύτατες ευθύνες. Εμπλέκει τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών, αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες, επιδιώκει να παίξει το ρόλο του καλού μαθητή για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα.

Μέσω των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και υποδομών από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα η χώρα μας μετατρέπεται σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο κατά άλλων λαών. Ταυτόχρονα ο λαός μας στοχοποιείται. Είναι αποκαλυπτικές των κινδύνων που ελλοχεύουν για τον λαό μας από την μετατροπή της Ελλάδας σε ευρωατλαντικό προγεφύρωμα, οι δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα, που είπε ότι θα πρέπει να ανησυχούν οι χώρες που το έδαφός τους χρησιμοποιείται για τη μεταφορά προσωπικού, όπλων και τεχνικού εξοπλισμού στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Καταρρίπτονται στην πράξη οι μύθοι ότι ο ρόλος του μπροστάρη στα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια μπορεί δήθεν να εγγυηθεί την ασφάλεια, την προστασία των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα. Οι τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών, την ώρα που η Ελλάδα εμπλέκεται στις εξελίξεις στην Ουκρανία, φανερώνουν πως ο στόχος της όλο και πιο βαθιάς εμπλοκής δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Να μην χρησιμοποιηθεί καμιά ευρωατλαντική υποδομή από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία!

Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!

Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!

 

 

Αθήνα, 18/2/2022

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια