Ενα τελευταίο αντίο στον Μπάμπη Αγγουράκη

Ενα τελευταίο αντίο στον Μπάμπη Αγγουράκη

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του, μάς συνέτριψε όλους. Ο Μπάμπης Αγγουράκης, ως μέλος του Εθνικού Συμβούλιου της ΕΕΔΥΕ, αλλά και με τις άλλες πολιτικές του ιδιότητες, βρέθηκε τα τελευταία χρόνια στην πρώτη γραμμή της αντιιμπεριαλιστικής-φιλειρηνικής δράσης της ΕΕΔΥΕ

Η Γραμματεία και το Εθνικό Συμβούλιο της ΕΕΔΥΕ αποχαιρετάνε με μεγάλο πόνο το σύντροφο και συναγωνιστή, Μπάμπη Αγγουράκη. Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του, μάς συνέτριψε όλους. Ο Μπάμπης Αγγουράκης, ως μέλος του Εθνικού Συμβούλιου της ΕΕΔΥΕ, αλλά και με τις άλλες πολιτικές του ιδιότητες, βρέθηκε τα τελευταία χρόνια στην πρώτη γραμμή της αντιιμπεριαλιστικής-φιλειρηνικής δράσης της ΕΕΔΥΕ. Με την πλούσια πείρα και τις γνώσεις του, αλλά και με την ικανότητα να εντοπίζει αναδεικνύοντας κάθε φορά τα σημαντικότερα γεγονότα που σχετίζονταν με την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, την εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τον επικίνδυνο και αντιδραστικό ρόλο της Ε.Ε. Ηταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού μας « Δρόμοι της Ειρήνης», στην έκδοση του οποίου βοηθούσε σημαντικά. Με την πλούσια διεθνιστική του πείρα αποτέλεσε για την ΕΕΔΥΕ στήριγμα και πηγή έμπνευσης για πολλές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

aggoyrakhs-3Ο σ. Μπάμπης πίστευε, στήριζε και αγωνίστηκε για την ιδέα ότι ένας κόσμος της ειρήνης, της φιλίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν μπορεί να υπάρξει στο πλαίσιο του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού συστήματος. Δεν είναι εύκολο με λόγια να περιγράψει κανείς τη μεγάλη συμβολή που είχε επί δεκαετίες ο σ. Μπάμπης στην πάλη των λαών, των κομμάτων και των κινημάτων σε πολλές χώρες. Τα πρώτα συλλυπητήρια μηνύματα που δεχτήκαμε από τις Επιτροπές Ειρήνης Τουρκίας και Κύπρου το δείχνουν με συγκινητικό τρόπο.

Τις μέρες αυτές που βρίσκεται το ΚΚΕ σε εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές, ο σ. Μπάμπης έδωσε ακούραστα την μάχη, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, συμμετέχοντας σε πολλές συσκέψεις και εκδηλώσεις των επιτροπών ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, αναλύοντας τα νέα στρατηγικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα, την ανάγκη για συσπείρωση και πάλη ενάντια στην Ε.Ε.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον πρόωρο χαμό του και τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια