Κάλεσμα για το συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη στα Προπύλαια

Η 8η Μάρτη είναι η μέρα της εργαζόμενης, της άνεργης, της φτωχής, της καταπιεσμένης από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης γυναίκας.

 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καλεί τα μέλη των Επιτροπών της και τους φίλους της στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μάρτη, μέρα εορτασμού της γυναίκας, στα Προπύλαια στις 6 το απόγευμα.

Η 8η Μάρτη είναι η μέρα της εργαζόμενης, της άνεργης, της φτωχής, της καταπιεσμένης από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης γυναίκας.

Είναι η μέρα που τιμούνται οι εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας, στη Νέα Υόρκη που το 1857 έδωσαν τη μάχη απέναντι στην εργοδοσία για καλυτέρευση των συνθηκών δουλειάς και ζωής. Είναι η μέρα που τιμάμε τις γυναίκες που περπάτησαν τα πέτρινα χρόνια δίχως να σκοντάψουν. Είναι η μέρα που τιμάμε τις γυναίκες που κέρδισαν την αθανασία στις φυλακές, τις εξορίες και τα εκτελεστικά αποσπάσματα. Είναι η μέρα που τιμάμε σήμερα την εργάτρια που αψηφά τον κίνδυνο την απόλυσης, την αγρότισσα στα μπλόκα. Είναι η μέρα που κάθε άνθρωπος του μόχθου πρέπει να θυμηθεί πως ό,τι κερδήθηκε σε αυτή τη ζωή έχει πάνω του το αίμα και τον ιδρώτα από τους αγώνες και τις θυσίες αυτών που παράγουν όλο τον κοινωνικό πλούτο.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που τσακίζονται τόσο βάναυσα τα δικαιώματα των εργαζομένων, των γυναικών, της νέας γενιάς, το καθήκον όλων των αγωνιστών της Ειρήνης είναι να δώσουν στο πλευρό και μέσα από τα εργατικά σωματεία και το ΠΑΜΕ, τις επιτροπές αγώνα των αυτοαπασχολούμενων της ΠΑΣΕΒΕ και των σπουδαστών του ΜΑΣ, τους αγροτικούς συλλόγους της ΠΑΣΥ και τους Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ, όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία του συλλαλητηρίου.

Και η 8η Μάρτη αποδεικνύει: Ο μόνος δρόμος, είναι ο δρόμος του αγώνα! Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας! Να πιστέψουμε τώρα στη δύναμη μας!

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια