Κάλεσμα μαζικής αγωνιστικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Τρίτη 20 Μάρτη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

Ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους είναι οργανικά δεμένος με τον αγώνα των εργαζομένων κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τσακίζει συστηματικά μισθούς-ημερομίσθια-συντάξεις-εργατικά δικαιώματα με τον ίδιο ζήλο που προωθεί τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και

Ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους είναι οργανικά δεμένος με τον αγώνα των εργαζομένων κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τσακίζει συστηματικά μισθούς-ημερομίσθια-συντάξεις-εργατικά δικαιώματα με τον ίδιο ζήλο που προωθεί τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη , απορρίπτει τους κίβδηλους κυβερνητικούς – και όχι μόνο – ισχυρισμούς , για επιστροφή στην «κανονικότητα» , «δίκαιη ανάπτυξη» κλπ. Όλα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα , με τις λαϊκές ανάγκες όπως επίσης και όσα προβάλει για δήθεν οφέλη από τη μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό – διαμετακομιστικό κόμβο και την εξυπηρέτηση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη μετατροπή της χώρας σε ένα τεράστιο ιμπεριαλιστικό ορμητήριο ενάντια στους λαούς.

Η φτώχεια στην αντιμετώπιση επιτακτικών λαϊκών αναγκών , η έλλειψη πόρων για τους άνεργους και τους τομείς ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ κλπ. δεν είναι καθόλου άσχετες με την κυβερνητική γαλαντομία σε ΝΑΤΟϊκές δαπάνες , στη διάθεση τεράστιων ποσών στον εκσυγχρονισμό των F-16 των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3 κλπ και το ορατό ενδεχόμενο αγοράς και νέων οπλικών συστημάτων.

Προχωράμε λοιπόν μπροστά , με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις , παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς σήμερα και συμβάλουμε κι εμείς στον αγώνα για ΣΣΕ με αυξήσεις, για επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ.

 

Αθήνα, 16 Μάρτη  2018                                                         Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια