Όλοι στη συγκέντρωση στην Ελευσίνα!

Όλοι στη συγκέντρωση στην Ελευσίνα!

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τετάρτη 25 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ., στην Ελευσίνα, στην πλατεία Ευμολπιδών

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τετάρτη 25 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ., στην Ελευσίνα, στην πλατεία Ευμολπιδών (απέναντι από τα Goody’s)

 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργανώνουν εργατικά σωματεία, η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος, την Τετάρτη 25 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ., στην Ελευσίνα, στην πλατεία Ευμολπιδών (απέναντι από Goody’s).

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την παράδοση της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα για τη μεταστάθμευση πολεμικών αεροσκαφών των ΗΠΑ. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αφίξεις μεταφορικών αεροσκαφών, υλικών και προσωπικού των Αμερικανών, ενώ στις επόμενες μέρες αναμένεται να μετασταθμεύσουν δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ, ένα πραγματικό ορμητήριο πολέμου για τη Μέση Ανατολή. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η βάση της Σούδας φέρεται να έχει “φρακάρει” από τον συνωστισμό μεταγωγικών, κατασκοπευτικών και άλλων αεροπλάνων. Απαιτούμε να ξεκουμπιστούν κι από εκεί!

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Είναι απότοκος της κατάπτυστης Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, για την οποία έθεσε τα θεμέλια ο ΣΥΡΙΖΑ, ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ και βρίσκει στήριξη και από τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωατλαντισμού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα φέρουν πολύ βαριές ευθύνες γιατί με την πολιτική τους εμπλέκουν ακόμη βαθύτερα την Ελλάδα στο μακελειό του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, αλλά και στις φλόγες που έχουν ανάψει στην Μέση Ανατολή.

Η πατρίδα μας δεν μπορεί να είναι ναύσταθμος ή αεροπορική βάση πολεμικών δολοφονικών σχεδίων, ούτε στόχος αντιποίνων. Οι ματωμένες μπίζνες οικονομικών συμφερόντων και οι ανταγωνισμοί τους για το μοίρασμα της πίτας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.

Η κυβέρνηση αντί να υλοποιεί την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, που είναι η μόνη ειρηνική διέξοδος, αναλαμβάνει πολύ βαριές ευθύνες, συμμετέχοντας ακόμα πιο ενεργά στο μακελειό των λαών της Μέσης Ανατολής.

  • Καμία σκέψη για αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

  • Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”. Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

  • Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ

 

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τετάρτη 25 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ., στην Ελευσίνα, στην πλατεία Ευμολπιδών (απέναντι από τα Goody’s)

To γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ

 

 

Ενδιαφέροντα άρθρα