ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ

ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) ενημερώνει ότι η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγύ στο Θησείο, ματαιώνεται λόγω των έκτακτων συνθηκών

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) ενημερώνει ότι η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγύ στο Θησείο, ματαιώνεται λόγω των έκτακτων συνθηκών της πυρκαγιάς στην Αττική.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους πυρόπληκτους. Απαιτούμε εδώ και τώρα να ληφθούν μέτρα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, για την απαραίτητη κρατική στήριξη προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Εκφράζουμε τη στήριξη μας στους Πυροσβέστες, στους εργαζομένους στους ΟΤΑ και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, στους εθελοντές, που παρά τις αντίξοες συνθήκες δίνουν ηρωική μάχη για την κατάσβεση των μετώπων της πυρκαγιάς τόσο στην Αττική, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του εργατικού – λαϊκού κινήματος, που βρίσκεται ήδη στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον περιορισμό των πυρκαγιών, αλλά και της έμπρακτης έκφρασης αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους.

Απαιτούμε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να περιοριστούν οι εστίες πυρκαγιάς, να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή, να διαφυλαχθεί η λαϊκή περιουσία και το περιβάλλον.

 

Αθήνα, 6 Αυγούστου 2021

Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια