ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! ΟXΙ ΣΤΙΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ!

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! ΟXΙ ΣΤΙΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ!

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις της λαϊκής οικογένειας. Αφήνει το λαό ανοχύρωτο μπροστά στην πανδημία για να μπουκώνει με ζεστό χρήμα τους κλινικάρχες, τους εφοπλιστές, τους μεγάλους οικονομικούς ομίλους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡOΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ (ΕΕΔΥΕ)

Στον ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στον αντιλαϊκό κατήφορο, ακολουθώντας την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αξιοποιεί την πανδημία για να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις της λαϊκής οικογένειας. Αφήνει το λαό ανοχύρωτο μπροστά στην πανδημία για να μπουκώνει με ζεστό χρήμα τους κλινικάρχες, τους εφοπλιστές, τους μεγάλους οικονομικούς ομίλους.
Ταυτόχρονα βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των συμφερόντων της αστικής τάξης, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους:

 • Μέσω της προωθούμενης ανανέωσης της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις ενισχύει κι αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις στη Σούδα, όλο το πλέγμα των ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας. Προχωρά στη δημιουργία επιπλέον υποδομών σε πάνω από 20 σημεία σε όλη τη χώρα.
 • Συμμετέχει σε δεκάδες ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, που πληρώνει με τον ιδρώτα και το αίμα του ο λαός. Πρόσφατα στέλνει δυνάμεις στον Περσικό Κόλπο, στο Μάλι, συστοιχίες Patriot στη Σ. Αραβία. Υπογράφει νέες στρατιωτικές συμφωνίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σ. Αραβία, τη Γαλλία, το Ισραήλ δηλώνοντας παρούσα στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και των συμμάχων τους, στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία και το Ιράν.
 • Δαπανά τεράστια ποσά για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς (2,68% του ΑΕΠ το 2020 4,398 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ προχωρά σε εξοπλιστικά προγράμματα δεκάδων δις ευρώ, που δεν έχουν καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας. Αντίθετα, “κουμπώνουν” με τις πολεμικές επιχειρήσεις, τις διαρκείς ευρωατλαντικές ασκήσεις – πρόβες πολέμου.

Κοινός παρονομαστής δεν είναι άλλος από την προσπάθεια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να στηρίξουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών ομίλων! Οι ίδιοι που στήνουν τη λαϊκή οικογένεια με την πλάτη στον τοίχο, την ίδια ώρα στρώνουν το δρόμο για το πολεμικό σφαγείο!

Με βάση τα οργανικά κενά στα νοσοκομεία, αυτή τη στιγμή λείπουν 6.000 γιατροί και 25.000 νοσηλευτές. Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, προχωρά σε προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών για να εντείνει την καταστολή και την αστυνομοκρατία.

Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει ότι την ώρα που:

 • Η Ελλάδα έρχεται 2η ανάμεσα στα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ για τις δαπάνες της στους εξοπλισμούς, την ίδια στιγμή κατατάσσεται 26η ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ για τις δαπάνες στην υγεία!
 • Οι δαπάνες για την υγεία από 608 εκατομμύρια ευρώ το 2020, μειώθηκαν σε 300 εκατομμύρια ευρώ για το 2021, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει ως πρώτη δόση για το 2021 για την αγορά των πολεμικών αεροσκαφών Rafale, 2,5 δις ευρώ!
 • H κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, δαπανά τεράστια ποσά στους κλινικάρχες για την παραχώρηση επιπλέον κλινών!
 • Χιλιάδες κόσμου στοιβάζονται στα ανεπαρκή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η κυβέρνηση δίνει χιλιάδες ευρώ για την ανανέωση του στόλου της αστυνομίας, για να αγοράσει αύρες κι εξοπλισμό για την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων !
 • Οι δαπάνες για την Παιδεία μειώθηκαν στο 2,7% του ΑΕΠ, στα σχολεία οι μαθητές στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον, υπάρχουν τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες, υλικοτεχνική υποδομή, που τα Πανεπιστήμια παραμένουν για ένα χρόνο κλειστά, η κυβέρνηση υπογράφει συμφωνίες δισεκατομμυρίων με ομίλους όπως η Microsoft, η Cisco κ.α. για να πλασάρει ως δήθεν αποδοτικό το παραμύθι της καλά καμωμένης τηλεκπαίδευσης.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη του λαϊκού κινήματος, που μπορεί να βάλει ουσιαστικά εμπόδια σε αυτή την πολιτική! Να δυναμώσει η πάλη για την προστασία της υγείας και για την επιβίωση του λαού.

Στην ένταση της καταστολής να απαντήσουμε με οργανωμένη, μαζική πάλη! Η κυβέρνηση και οι εκφραστές της φοβούνται τη δικαιολογημένη λαϊκή οργή κι αγανάκτηση. Γι’ αυτό και εντείνουν την καταστολή, την αστυνομοκρατία, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν όσους βγαίνουν μπροστά και αγωνίζονται.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓXΡΟΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τους αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να στηρίξουμε και να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στις δράσεις που αναπτύσσονται από εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες, συλλόγους αυτοαπασχολουμένων, συλλόγους γυναικών, από φορείς του λαϊκού κινήματος, διεκδικώντας:

 • Να παρθούν τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και της επιβίωση του λαού.
 • Να επιταχθεί άμεσα ο ιδιωτικός τομέας της υγείας, χωρίς αποζημίωση.
 • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού, εκπαιδευτικού προσωπικού, προσωπικού για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δίχως όρους και προϋποθέσεις.
 • Καμία συμμετοχή των ΑΕΙ – ερευνητικών κέντρων στα προγράμματα του ΝΑΤΟ.
 • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
 • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές. Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις.
 • Να επιστρέψουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τις αποστολές στο εξωτερικό.

 

Κατεβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια