ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ!

Ο ηρωικός λαός της Κούβας, εδώ και εξήντα χρόνια, παρά τον οικονομικό στραγγαλισμό εξαιτίας του εμπάργκο, παρά τις ελλείψεις σε στοιχειώδη, δεν το βάζει κάτω! Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Θα νικήσει!

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει την ενορχηστρωμένη από τους ιμπεριαλιστές προσπάθεια των τελευταίων ημερών για να προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση στην Κούβα. Οι ΗΠΑ από κοινού με τη μαφία, αλλά και με άλλες αντεπαναστατικές δυνάμεις στο εσωτερικό της Κούβας, αξιοποιούν τις ελλείψεις, εξαιτίας του εξηντάχρονου εμπάργκο, σε εισαγόμενα αγαθά, προϊόντα πρώτης ανάγκης, αλλά και τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, οργανώνοντας διαδηλώσεις και καλώντας σε ανατροπή της κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ κι από κοντά και η ΕΕ έχουν το θράσος να αυτοπαρουσιάζονται ως δήθεν προστάτες των δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ώρα που εντείνουν ολοένα και περισσότερο την καταστολή, το φακέλωμα, που ισοπεδώνουν και περιστέλλουν ακόμη και στοιχειώδεις λαϊκές ελευθερίες, που φέρνουν τρομονόμους κι  επιστρατεύουν συνεχώς παλιότερα και νέα προσχήματα για να στραφούν ενάντια στους λαούς και στην πάλη τους. Πάει πολύ να μιλάνε για ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία οι ΗΠΑ, η ΕΕ, αλλά και οι υποστηρικτές τους στην Ελλάδα, όταν σπέρνουν απ’ άκρη σ΄ άκρη ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές, όταν ευθύνονται για μια σειρά από επεμβάσεις – αιματοκυλίσματα ολόκληρων λαών προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών τους ομίλων.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει την εγκληματική, απάνθρωπη πολιτική του αποκλεισμού της Κούβας, δολοφονώντας καθημερινά τον Κουβανικό λαό. Διατηρεί σε ισχύ τα 242 πρόσθετα μέτρα της κυβέρνησης Τραμπ, που οδηγούν σε παραπέρα ασφυξία τον Κουβανικό λαό. Δηλώνει μάλιστα πως δεν προτίθεται να αλλάξει πολιτική απέναντι στην Κούβα. Οι αυταπάτες για μια πιο φιλολαϊκή διακυβέρνηση Μπάιντεν, που καλλιεργούσαν και στη χώρα μας δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, καταρρέουν για πολλοστή φορά, αφού η “ελπίδα” για την οποία μιλούσαν αποδείχτηκε πραγματική λεπίδα όχι μόνο για τον Κουβανικό λαό, αλλά συνολικά για τους λαούς του κόσμου. Οι δυνάμεις αυτές φέρουν εγκληματικές ευθύνες γιατί με κάθε ευκαιρία ξεπλένουν τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Ο ηρωικός λαός της Κούβας, εδώ και εξήντα χρόνια, παρά τον οικονομικό στραγγαλισμό εξαιτίας του εμπάργκο, παρά τις ελλείψεις σε στοιχειώδη, δεν το βάζει κάτω! Αναδεικνύεται η ανωτερότητα του σοσιαλισμού, που παρά τις δυσκολίες, παρότι βρίσκεται κυριολεκτικά στο “στόμα του λύκου”, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει επιτεύγματα που ακόμη και οι ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες αδυνατούν να παρέχουν στους λαούς τους. Ο Κουβανικός λαός έχει αποτρέψει με την πάλη του αμέτρητες ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες σαν την τωρινή, ενώ ταυτόχρονα έχει δώσει σε όλο τον κόσμο μεγαλειώδη μαθήματα διεθνιστικής αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας. Την ώρα που οι ιμπεριαλιστές αιματοκυλούν χώρες, οι Κουβανοί γιατροί οργανώνουν αποστολές σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν τους δοκιμαζόμενους λαούς από ασθένειες και φυσικές καταστροφές. Ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας, η Κούβα βοήθησε με ιατρικές αποστολές χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αναπτύσσει τα δικά της εμβόλια, με τη δέσμευση να βοηθήσει τους φτωχούς και καταπιεσμένους λαούς του κόσμου.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της με τον ηρωικό λαό της Κούβας και την επανάστασή του. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο Κουβανικό κίνημα ειρήνης. Απαιτούμε την άρση του αποκλεισμού και όλων των κυρώσεων κατά της Κούβας. Όχι στις ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες!  Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Θα νικήσει!

 

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2021

Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια