ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Η εμπορευματοποίηση το καταστρέφει

Όσες συνθήκες για το κλίμα και να υπογραφούν, οι αιτίες θα παραμένουν αλλά δεν είναι μόνο αυτό , δεν είναι  μόνο το πράσινο, τα δάση , η καταστροφή των θαλασσών … Το περιβάλλον καταστρέφεται και απειλείται ταυτόχρονα με ακόμα μεγαλύτερη – ασύλληπτων διαστάσεων καταστροφή – από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που εκδηλώνονται σε όλο και πιο μεγάλη κλίμακα στον πλανήτη.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), καταγγέλλει και καταδικάζει την υποκρισία κυβερνώντων και άλλων φορέων και προσωπικοτήτων για το περιβάλλον και τους κινδύνους που το απειλούν…

Η καταστροφή του περιβάλλοντος σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα , η σχετική και απόλυτη επιδείνωση των όρων διαβίωσης δισεκατομμυρίων ανθρώπων είναι πραγματικότητα που καμία σχέση δεν έχει με τα ευχολόγια και τους ευσεβείς πόθους όλων των προαναφερομένων. Όλα όσα συνιστούν τόσο την καταστροφή όσο και τις απειλές για νέες καταστροφές στην προέκταση των σημερινών είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής , των οξυμένων αντιθέσεων και ανταγωνισμών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις σε παγκόσμια κλίμακα. 

Όσες συνθήκες για το κλίμα και να υπογραφούν, οι αιτίες θα παραμένουν αλλά δεν είναι μόνο αυτό , δεν είναι  μόνο το πράσινο, τα δάση , η καταστροφή των θαλασσών … Το περιβάλλον καταστρέφεται και απειλείται ταυτόχρονα με ακόμα μεγαλύτερη – ασύλληπτων διαστάσεων καταστροφή – από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που εκδηλώνονται σε όλο και πιο μεγάλη κλίμακα στον πλανήτη. Επιπλέον, υπάρχει μια γιγαντιαίων διαστάσεων απειλή αυτή των πυρηνικών όπλων μπροστά στα οποία «ωχριά» το πυρηνικό ολοκαύτωμα  , το έγκλημα των ΗΠΑ από τη ρίψη των ατομικών βομβών σε ΧΙΡΟΣΙΜΑ , ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ το 1945.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τον προηγούμενο χρόνο πάνω από 10.000 πυρηνικές κεφαλές βρίσκονται εν ενεργεία στα πυρηνικά οπλοστάσια με τις ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ  να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος . Πυρηνοκίνητα πολεμικά πλοία  αυλακώνουν τις θάλασσες και μεταφέρουν τα σύνεργα του ολέθρου . Το ΝΑΤΟ έχει πυρηνικό σχεδιασμό, το πρώτο πυρηνικό πλήγμα είναι μέσα στις στρατηγικές του επιλογές. Οι συνεχιζόμενες –παρά τις κατά καιρούς συμφωνίες -πυρηνικές δοκιμές είναι εν δυνάμει καταστροφικός παράγων για το περιβάλλον , συνεχής απειλή για όλη την ανθρωπότητα.

Οι εκατοντάδες πόλεμοι που εξαπέλυσαν οι ιμπεριαλιστές και οι σύμμαχοί τους όλα αυτά τα χρόνια , είναι παράγων καταστροφής για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και πρώτα από όλα για τον άνθρωπο που θυσιάζεται στο βωμό των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Φυσικά, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι θα εξαλειφθούν μαζί με το καπιταλιστικό σύστημα που τους γεννάει.  Από τη σκοπιά αυτή είναι προφανής η ανάγκη πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό κι όχι απλά στις συνέπειες από την παρουσία και δράση του.  

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη σταθερή υποστήριξη των άλλων ευρωατλαντικών κομμάτων τα δίνει όλα στους ιμπεριαλιστές , μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο θανάτου και αφήνει αναπάντητη την εκδοχή – αν δεν έχει γίνει ήδη πράξη – της εγκατάστασης πυρηνικών στη βάση του Άραξου , η οποία ήδη έχει εκσυγχρονιστεί για την τοποθέτηση «ειδικών όπλων» (έτσι λένε στην επίσημη γλώσσα τους οι ιμπεριαλιστές τα πυρηνικά)

Κατά συνέπεια για το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα, την ΕΕΔΥΕ, τις Επιτροπές Ειρήνης πανελλαδικά, η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, είναι ένας επιπλέον λόγος έντασης της πάλης .

  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ 
  • ΜΑΚΡΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ   
  • ΟΧΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΝΑΤΟΪΚΕΣ – ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ  
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια