ΠΣΕ: Δήλωση καταδίκης της απόπειρας εισβολής από ένοπλους μισθοφόρους στη Βενεζουέλα

ΠΣΕ: Δήλωση καταδίκης της απόπειρας εισβολής από ένοπλους μισθοφόρους στη Βενεζουέλα

Το ΠΣΕ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του προς τον λαό της Βενεζουέλας και τις αντιιμπεριαλιστικές  φιλειρηνικές δυνάμεις.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό  τρόπο την απόπειρα ένοπλων μισθοφόρων να εισβάλουν  στις 3 Μαΐου 2020 από τη θάλασσα, στη Βενεζουέλα. Αυτή η νέα πράξη επέμβασης αποτελεί μια ακόμη παραβίαση της ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Αντικατοπτρίζει τους στόχους και τις ενέργειες του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ και των εταίρων τους στην περιοχή, ειδικά  της Κολομβιανής ολιγαρχίας και των αντιδραστικών δυνάμεων. Τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασαν ο στρατός και οι αρχές της Βενεζουέλας μετά την επιτυχή ήττα της απόπειρας και τη σύλληψη των δραστών, δείχνουν  την σαφή πρόθεση πίσω από αυτήν την ενέργεια  για μια βίαιη αλλαγή καθεστώτος και τον έλεγχο των πλούσιων ενεργειακών πόρων της χώρας. Γίνεται προφανές ότι οι ιμπεριαλιστές, οι σύμμαχοί τους και η τοπική ολιγαρχία στη Βενεζουέλα όχι μόνο εντείνουν  τις κυρώσεις τους και τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, αλλά και  δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικές και ένοπλες προκλήσεις εναντίον του λαού της Βενεζουέλας.

Το ΠΣΕ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του προς τον λαό της Βενεζουέλας και τις αντιιμπεριαλιστικές  φιλειρηνικές δυνάμεις , ιδιαίτερα προς την οργάνωση -μέλος μας COSI Venezuela της οποίας  την ανακοίνωση και δράσεις  υποστηρίζουμε.

Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΣΕ να παραμείνουν σε εγρήγορση και επαγρύπνηση για πιθανές παρόμοιες ενέργειες και να καταγγείλουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα τις ιμπεριαλιστικές προκλήσεις και επιθέσεις, απαιτώντας την άρση όλων των κυρώσεων και τον αποκλεισμό της Βενεζουέλας.

Η Διεθνιστική και Αντιιμπεριαλιστική Αλληλεγγύη μεταξύ των Λαών θα νικήσει !

Η Γραμματεία του ΠΣΕ  4 Μαΐου 2020

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια