Σχετικά με την πιθανή παρουσία του ΝΑΤΟ στην Παλαιστίνη

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει την υποστήριξη και αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό για τον τερματισμό της κατοχής από το Ισραήλ και για την δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στα σύνορα του Ιούνη 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 Ανακοίνωση του ΠΣΕ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει την βαθιά του ανησυχία για την πρόσφατη συζήτηση γύρω από μια πιθανή μελλοντική παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) στην Παλαιστίνη για να «διασφαλίσει» και να «επιβλέψει» την υλοποίηση ενός ειρηνευτικού σχεδίου ανάμεσα στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ. Οι σχετικές πρόσφατες συνεντεύξεις του Προέδρου της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής και της PLO Μαχμούτ Αμπάς σε ΜΜΕ του Ισραήλ και των ΗΠΑ προκαλούν πολλά ερωτήματα σε φιλειρηνικές δυνάμεις και λαούς σε όλο τον κόσμο.

Την χρονιά που το ΝΑΤΟ κλείνει 65 χρόνια εγκλημάτων και επεμβάσεων απέναντι στην ανθρωπότητα και 15 χρόνια μετά την δολοφονική επιδρομή του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας και την δημιουργία του προτεκτοράτου τους στην σερβική επαρχία του Κοσσόβου, την εποχή που το ΝΑΤΟ συνεχίζει την στρατιωτική, κατοχική δράση σε Αφγανιστάν και Ιράκ και αφού διέπραξε τα εγκλήματα εναντίον του λαών της Λιβύης και του Μάλι, εκτιμούμε ότι  το ΝΑΤΟ ποτέ δεν υπηρέτησε οπουδήποτε ή θα υπηρετήσει ποτέ στο μέλλον την Ειρήνη, ειδικά στην Μέση Ανατολή όπου τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για μια «Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, εφαρμόζονται απροκάλυπτα. Η παρουσία του ΝΑΤΟ στην Μέση Ανατολή θα εξυπηρετούσε μόνο τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ  και των συμμάχων τους για την επιρροή και κυριαρχία τους στην περιοχή.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει την υποστήριξη και αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό για τον τερματισμό της κατοχής από το Ισραήλ και για την δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στα σύνορα του Ιούνη 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την «λύση των δυο κρατών» δεν μπορεί να την εγγυηθεί και δεν θα την εγγυηθεί ποτέ το ΝΑΤΟ, το οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού το οποίο στηρίζει την ισραηλινή κατοχή εδώ και δεκαετίες.

Το ΠΣΕ στήριξε τις προσπάθειες του Παλαιστινιακού λαού και της ηγεσίας του για διεκδίκηση της θεμιτής αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως πλήρες κράτος-μέλος στον ΟΗΕ και τις δομές του και διαφωνεί κατηγορηματικά με την υποκατάσταση του ΟΗΕ από το ΝΑΤΟ.

Το ΠΣΕ επαναβεβαιώνει τις θέσεις του για γκρέμισμα του τείχους της ντροπής στην Δυτική Όχθη, τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας, τον τερματισμό της κατοχής στα Συριακά υψίπεδα του Γκολάν και των Λιβανέζικών αγροκτημάτων Σέμπαα καθώς και για την διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών σε παλαιστινιακό έδαφος. Απαιτούμε την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές και υποστηρίζουμε το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστίνων προσφύγων στην πατρίδα τους με βάση και την απόφαση 194 του ΟΗΕ.

Μια πιθανή άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή μόνο θα επιδεινώσει τις υφιστάμενες εντάσεις και συγκρούσεις, δημιουργώντας περαιτέρω αρνητικές συνέπειες για τους λαούς της Μέσης Ανατολής και για την ίδια την Παλαιστίνη.

 

ΝΑΤΟ-εχθρός των λαών και της Ειρήνης! Έξω από την Μέση Ανατολή!

 

Η Γραμματεία του ΠΣΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια