Την Κυριακή η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης – Δεκάδες δράσεις σε όλη τη χώρα

Την Κυριακή η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης – Δεκάδες δράσεις σε όλη τη χώρα

Πολύμορφες δράσεις με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Με αιτήματα «Καμία συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις! Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολές εκτός συνόρων!» πραγματοποιείται το αντιιμπεριαλιστικό διήμεροι δράσης που διοργανώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) και οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα.

Την Κυριακή 22 Μάη θα διεξαχθεί η 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, με εκκίνηση στις 8 π.μ. στον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό – συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα)

Στην εκδήλωση – υποδοχή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα, επιμελημένο από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο (ΠΜΣ) και για τη συμβολή αυτή η ΕΕΔΥΕ εκφράζει θερμές ευχαριστίες.

Πολύμορφες δράσεις με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. (Διαβάστε παρακάτω)

Όπως σημειώνει η ΕΕΔΥΕ στο κάλεσμά της: «Δυναμώνουμε την πάλη για να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Να σταματήσει, να ματαιωθεί οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός να μη σταλεί στις ιμπεριαλιστικές αποστολές. Η συμμετοχή στην 40ή Μαραθώνια Πορεία και στις πρωτοβουλίες της ΕΕΔΥΕ σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του διημέρου πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει κανείς στην πράξη τους αγώνες του Λαμπράκη, του Νικηφορίδη, των χιλιάδων αγωνιστών που πάλεψαν ενάντια στην τότε ΕΟΚ, στο ΝΑΤΟ, ενάντια στην πρόσδεση της Ελλάδας σε αυτά τα δολοφονικά εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών».

Σε συμμετοχή στην 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης καλούν επίσης η ΟΓΕ, η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών και η ΕΕΔΔΑ.

Δράσεις σε όλη τη χώρα

  • Σήμερα Παρασκευή

Η Επιτροπή Ειρήνης Ιλίου πραγματοποιεί εκδήλωση στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείου). Θα συμμετάσχουν μαθητές από 11 σχολεία του δήμου, με διάφορα καλλιτεχνικά τους έργα αφιερωμένα στην ειρήνη και σε ένα καλύτερο αύριο, χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.

Η Επιτροπή Ειρήνης της 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας πραγματοποιεί εκδήλωση στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Πλυτά, με θέμα «Η Συμφωνία για τις βάσεις και οι συνέπειες για τον ελληνικό λαό – Διεθνείς εξελίξεις, ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και πόλεμοι». Θα ακολουθήσει λαϊκό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και stand up comedy.

  • Σάββατο 21 Μάη

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και η Γραμματεία Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της ΕΕΔΥΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση και συναυλία στις 11 π.μ. έξω από το κτίριο του ΕΚΠ (οδός Κολοκοτρώνη).

Στα Τρίκαλα στις 7 μ.μ. (μπροστά από το δημαρχείο στην Ασκληπιού) θα πραγματοποιηθεί αθλητική δράση με αγώνες μπάσκετ 3Χ3 ενώ παιδιά θα ζωγραφίσουν για την Ειρήνη.

Στις Σέρρες, στις 11.30 π.μ., συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Π. Τσαλδάρη (μεταξύ Ερμού και Μεραρχίας)

  • Κυριακή 22 Μάη

Στη Θεσσαλονίκη, η ΕΔΥΕΘ οργανώνει Πορεία Ειρήνης που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το Γ’ Σώμα Στρατού.

Στην Πάτρα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και η Γραμματεία ΕΕΔΥΕ Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, διοργανώνουν διαμαρτυρία στον Άραξο.

Στην Αιτωλοακαρνανία στις 11 π.μ., θα γίνει διαμαρτυρία έξω από την πύλη της βάσης του Ακτίου. Στις 9 π.μ. αναχώρηση λεωφορείων απ’ το ΕΚ Αγρινίου.

Στην Ηλεία, στις 10.30 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση έξω απ’ το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Στην Κρήτη θα γίνει παγκρήτια πορεία στη βάση της Σούδας, με ραντεβού στις 12 μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Στη Λάρισα, αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου και θα ακολουθήσει πορεία στην 110 Πτέρυγα Μάχης.

Σε παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης, με εκκίνηση στις 5.30 μ.μ. από την πλατεία Μεσσήνης, καλούν η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας και όλες οι Επιτροπές Ειρήνης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Την ίδια μέρα θα διοργανωθεί μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία.

Στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο Πάρκο Ακαδημίας και θα ακολουθήσει συμβολική πορεία Ειρήνης στους δρόμους της πόλης.

Στα Τρίκαλα στις 7 μ.μ., θα ξεκινήσει η Πορεία Ειρήνης από την Αγία Μονή προς την πλατεία Ρήγα Φεραίου ενώ στις 7.30 μ.μ. θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου με αφετηρία το Δέλτα Καλαμπάκας και τερματισμό στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στην Καρδίτσα, θα πραγματοποιηθεί πορεία στους δρόμους της πόλης με αφετηρία το μνημείο Αντίστασης (στην είσοδο της πόλης) στις 7.30 μ.μ. και τερματισμός με εκδήλωση στην πλατεία Πλαστήρα στις 8.30 μ.μ.

Στον Βόλο, θα γίνει στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση στο στρατόπεδο Γεωργούλα και πορεία στους δρόμους της πόλης μέχρι την Παραλία.

Στην Καβάλα, στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και ομιλία στην κεντρική πλατεία, στη συνέχεια θα ακολουθήσει συμβολική Πορεία Ειρήνης, που θα καταλήξει στην παραλία (στο ύψος του ΚΤΕΛ), όπου θα δοθεί συναυλία από μουσικό συγκρότημα της πόλης.

Στη Λέσβο, θα πραγματοποιηθεί πορεία ειρήνης στις 6 μ.μ. από την Παναγιούδα προς την πλατεία Σαπφούς.

Στο Μεσολόγγι, στις 8 μ.μ. θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με το λαό, στην κεντρική πλατεία.

Στη Ναύπακτο, στις 11 π.μ. θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με το λαό στην κεντρική πλατεία.

Στη Ζάκυνθο, στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στο μνημείο των απαγχωνισθέντων ΕΠΟΝιτών απ’ τους Γερμανούς κατακτητές στην πλατεία Αγίου Μάρκου.

Στην Κεφαλονιά στο Αργοστόλι στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στον τοίχο των εκτελεσμένων αγωνιστών απ’ τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944 στις παλιές φυλακές και πορεία στην κεντρική πλατεία. Στο Ληξούρι, στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση στο μνημείο των εκτελεσμένων απ’ τους Γερμανούς κατακτητές στην κεντρική πλατεία.

Στην Ιθάκη, τις 8 μ.μ. συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στο Βαθύ.

Στην Αταλάντη Λοκρίδας, η Ομάδα Γυναικών διοργανώνει εκδήλωση στις 7.30 μ.μ. στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο.

Στην Πτολεμαΐδα, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί το λαό της περιοχής να πάρει μέρος στην πορεία στις 7 μ.μ., με σημείο εκκίνησης τον σιδηροδρομικό σταθμό και τερματισμό στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση.

  • Στη Σάμο διοργανώνεται αντιϊμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό διήμερο στις 28 – 29 Μάη. Το Σάββατο θα γίνει πορεία Ειρήνης που θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα από το στρατόπεδο – φυλακή στου Ζερβού και θα τερματίσει στη πλατεία Πυθαγόρα όπου θα γίνει αντιπολεμική συγκέντρωση. Θα συμμετέχουν και Τούρκοι συναγωνιστές της Επιτροπής Ειρήνης Σμύρνης. Την Κυριακή θα γίνει αγώνας δρόμου στο Καρλόβασι, με εκκίνηση από την κεντρική πλ. Καρλοβάσου (πλ. Βαλασκατζή), στις 9 το πρωί και τερματισμό στο ίδιο σημείο.

 

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια