Φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» λέρωσαν τα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης Ανατολικού Τομέα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» λέρωσαν τα γραφεία της  Επιτροπής Ειρήνης Ανατολικού Τομέα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η αντιιμπεριαλιστική δράση της ΕΔΥΕΘ και η ευρεία απήχηση που έχουν οι θέσεις της στο λαό μας, τρομάζουν τα κάθε λογής φασιστοειδή.

Τους τοίχους, τα παράθυρα και την πινακίδα της Επιτροπής Ειρήνης και του συλλόγου Γυναικών (μέλους της ΟΓΕ) στο Ε’ Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης λέρωσαν με τα εμετικά τους συνθήματα και τα μισητά ναζιστικά τους σύμβολα, οι φασίστες της εγκληματικής “Χρυσής Αυγής”.

Έδρασαν θρασύδειλα και πάλι στο σκοτάδι, όπως τους ταιριάζει. Φυσικά το μόνο που καταφέραν είναι για ακόμη μία φορά να αποκαλυφθούν στα μάτια των εργαζομένων, να επιβεβαιώσουν ότι ο φασισμός, σαν μαντρόσκυλο του συστήματος και φορέας των πιο απάνθρωπων αντιλήψεων, δεν διστάζει να επιτίθεται στο λαϊκό κίνημα, στο αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό και φιλειρηνικό κίνημα. Όσο κι αν καμώνονται ότι είναι δήθεν αντισυστημικοί, στην πραγματικότητα είναι όπλο του συστήματος, όπλο των ιμπεριαλιστών που ματωκυλούν καθημερινά τους λαού, που σπέρνουν φτώχια, πολέμους και προσφυγιά. Είναι όπλο των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων ενάντια στους λαούς, όπλο των λυκοσυμμαχιών τους ΝΑΤΟ κι ΕΕ.

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) καταγγέλλει την προκλητική δράση των ναζί, που με την κουκούλα της ανωνυμίας και την υπογραφή της “Χρυσής Αυγής” λέρωσαν τα γραφεία μας. Η αντιιμπεριαλιστική δράση της ΕΔΥΕΘ και η ευρεία απήχηση που έχουν οι θέσεις της στο λαό μας, τρομάζουν τα κάθε λογής φασιστοειδή, που πιστεύουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το ηθικό και θα τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος. Είναι βαθιά γελασμένοι. Είναι ήδη καταδικασμένοι στη συνείδηση των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί όλους τους προοδευτικούς πολίτες, να δώσουν απάντηση στους νοσταλγούς του φασισμού με τη δράση τους μέσα από το λαϊκό κίνημα, στους αγώνες που αναπτύσσονται καθημερινά.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Θεσσαλονίκη
31/08/2021

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια