Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση – εκδήλωση στο Ενετικό λιμάνι, στην πλατεία πίσω από το Γυαλί Τζαμί, την Τρίτη 9 Αυγούστου

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση – εκδήλωση στο Ενετικό λιμάνι, στην πλατεία πίσω από το Γυαλί Τζαμί, την Τρίτη 9 Αυγούστου

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση – εκδήλωση στο Ενετικό λιμάνι, στην πλατεία πίσω από το Γυαλί Τζαμί, την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 8:30 μ.μ. ΣΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ

(ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΤΖΑΜΙ)

Με ομιλία από τον Καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ Γιώργο Μαργαρίτη και αντιπολεμική συναυλία με το συγκρότημα «ΕΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΗ ΤΑΣΗ»

Εβδομήντα επτά χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945). Χιλιάδες επίσης οι τραυματισμένοι, οι άνθρωποι που «έζησαν» με τα εγκαύματα και άλλες πληγές από τον πυρηνικό όλεθρο. Τεράστιες οι υλικές καταστροφές με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις-στόχους των ΗΠΑ. Πραγματικός στόχος οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. H ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της «στρατιωτικής αναγκαιότητας» των πληγμάτων, ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε τελειώσει!

Σήμερα, κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και η επιθετικότητα ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με υπαρκτό το ενδεχόμενο γενίκευσής του. Οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη και η “Νέα Στρατηγική Αντίληψη” που αποφασίστηκε μυρίζουν μπαρούτι για τους λαούς. Φανερώνουν τη γενικότερη πολεμική προπαρασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το ΝΑΤΟ ενισχύει ακόμη περισσότερο την ικανότητά του να παρεμβαίνει σε όλη την υδρόγειο. Παλιά και νέα προσχήματα, όπως οι υβριδικές απειλές, η κυβερνοασφάλεια και η αποκαλούμενη κλιματική κρίση, η ενεργειακή κρίση, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου και άλλα, επιστρατεύονται για να στρώσουν το έδαφος για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Παράλληλα, η ξέφρενη κούρσα των εξοπλισμών στο πλαίσιο των επιθετικών, πολεμικών σχεδιασμών, τρέχει στις πλάτες των λαών που καλούνται να πληρώσουν το τίμημα με τον ιδρώτα και με το αίμα τους.

Οι μύθοι ότι η παραπέρα πρόσδεση της Ελλάδας στους επιθετικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, μπορεί τάχα να συμβάλλει στη προστασία της άμυνας, της ασφάλειας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα καταρρίπτονται από την ίδια την πραγματικότητα. Ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου είναι υπαρκτός και η κυβέρνηση είναι υπόλογη για τον εφησυχασμό που καλλιεργεί. Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, σε συνδυασμό με τις ίσες αποστάσεις από τους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τη λογική του “βρείτε τα μεταξύ σας”, ενισχύουν την τουρκική επιθετικότητα, ρίχνουν νερό στο μύλο των συνεχών προκλήσεων! Αποκαλύπτεται ότι απώτερος στόχος είναι η διατήρηση της συνοχής στη ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ με το βλέμμα στραμμένο σ’ έναν οδυνηρό συμβιβασμό για τη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής υπό ευρωατλαντική εποπτεία, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

 

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε αποφασιστικά την πάλη για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Nα κλείσει η βάση της Σούδας – Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.

  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση – εκδήλωση

στην πλατεία πίσω από το Γυαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι

την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 8:30 μμ.

Να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και να τιμήσουμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

 

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια