Παρουσίαση της ειδικής έκδοσης της ΕΕΔΥΕ

Παρουσίαση της ειδικής έκδοσης της ΕΕΔΥΕ

Η παρουσίαση της επικαιροποιημένης ειδικής έκδοσης ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση: εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα “Γεώργιος Καραντζάς” του Μεγάρου της ΕΣΗΕΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση της ειδικής έκδοσης της ΕΕΔΥΕ

ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση: εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών

 

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σας προσκαλεί στην παρουσίαση της επικαιροποιημένης ειδικής έκδοσης ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση: εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα “Γεώργιος Καραντζάς” του Μεγάρου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

Η  εκδήλωση της παρουσίασης θα περιλαμβάνει ομιλία εκ μέρους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και παρεμβάσεις από φορείς  του λαϊκού κινήματος.

Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί μια προσπάθεια από τη Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ στην κατεύθυνση της ενημέρωσης του λαού για τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις όλου του τελευταίου διαστήματος, της αποκάλυψης τόσο του χαρακτήρα των ιμπεριαλιστικών ενώσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ως εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών, όσο και των βαριών ευθυνών που φέρουν η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού για το ολοένα και μεγαλύτερο βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, για τη μετατροπή της χώρας όχι μόνο σε αμερικανονατοϊκό πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων. Αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης έκδοσης που είχε κυκλοφορήσει το 2018, εμπλουτίζοντάς την με τις πυκνές εξελίξεις που μεσολάβησαν από τότε μέχρι σήμερα, αλλά και με την πείρα που συγκεντρώθηκε από την πολύμορφη δράση του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος.

Στην έκδοση εκτός από τα ιστορικά στοιχεία και τις εξελίξεις όλων των τελευταίων χρόνων περιλαμβάνονται αναλυτικά οι υπάρχουσες ευρωατλαντικές βάσεις, ο ρόλος κάθε μιας ξεχωριστά, αλλά και ορισμένα στοιχεία για κάθε περιοχή.

Η ΕΕΔΥΕ και με τη συγκεκριμένη έκδοση επιδιώκει να συμβάλλει σε ένα ακόμη  πλατύτερο άνοιγμα της δράσης των Επιτροπών Ειρήνης σε ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις που ανησυχούν για τα όσα διαδραματίζονται στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται στο ουκρανικό έδαφος ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία. Αποτελεί μια ευκαιρία να συζητήσουμε ουσιαστικά και να συμβάλλουμε στην παραπέρα οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην με κάθε τρόπο εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανονατοϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς. Να αποκαλύψουμε – κόντρα στην ευρωατλαντική προπαγάνδα – το βρώμικο ρόλο που παίζουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στο ελληνικό έδαφος. Πάνω απ’ όλα, όμως, επιδιώκουμε η συγκεκριμένη έκδοση να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο, ένα εφόδιο στην καθημερινή δράση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, σε σχολεία και σε πανεπιστήμια, παντού όπου ζει, εργάζεται, μορφώνεται ο λαός μας.

 

Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ

 

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια