Αγωνιστικό «παρών» στις 14 Ιούνη στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα στις δύσκολες για το λαό συνθήκες, έρχεται το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα συλλαλητήρια που διοργανώνει στις 14 Ιούνη, καθώς η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο με τα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη “αξιολόγηση”. Θα είμαστε και εμείς παρόντες, θα συμβάλουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας στην επιτυχία των συλλαλητηρίων, στην προβολή των διεκδικήσεων με βάση το αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καταγγέλλει την αντιδραστική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε όλους τους τομείς. Πρόσφατα “επιτεύγματά” της, ο νόμος για το “σχολείο της αγοράς” στην Παιδεία, οι κινήσεις για Ελλάδα-ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων και εμπέδωσης της ευρωΝΑΤΟικής τάξης στα Δυτικά Βαλκάνια. Όλα αυτά έχουν μια σφραγίδα, αυτή του κεφαλαίου, που οι απαιτήσεις του έχουν γίνει σημαία της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων. Οι όποιες αψιμαχίες δεν μπορούν να κρύψουν όσα ακούστηκαν από κυβέρνηση – “αντιπολίτευση” στις συνελεύσεις ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και στα “Ποσειδώνια”. Ο ορυμαγδός των συλλαλητηρίων σε μια σειρά πόλεις βγάζει έξω από το κάδρο την ομοφωνία για ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ. Δίνει, επίσης, λαβή στην εξαιρετικά επικίνδυνη αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών, που έχουν προσδιορίσει τα σύνορα ανάμεσα στις χώρες της περιοχής. Ακόμα, εξάπτει τον εθνικισμό, αφήνοντας στην άκρη τον κοινό εχθρό των λαών, τον ιμπεριαλισμό, το μεγάλο κεφάλαιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα στις δύσκολες για το λαό συνθήκες, έρχεται το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα συλλαλητήρια που διοργανώνει στις 14 Ιούνη, καθώς η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο με τα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη “αξιολόγηση”. Θα είμαστε και εμείς παρόντες, θα συμβάλουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας στην επιτυχία των συλλαλητηρίων, στην προβολή των διεκδικήσεων με βάση το αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια