Δελτίο Τύπου για τον θάνατο του Χ. Τρέλλη

Δελτίο Τύπου για τον θάνατο του Χ. Τρέλλη

Αθήνα, 17 Γενάρη 2024 Για τον θάνατο του σ. Χρήστου Τρέλλη Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) αποχαιρετά με θλίψη τον Χρήστο Τρέλλη, που έφυγε σήμερα πρόωρα από τη ζωή, μετά από μάχη με προβλήματα υγείας. Ο συναγωνιστής Χρήστος ήταν παιδί πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας, γεννήθηκε το 1954 στο Αγιόφυλλο Καλαμπάκας, ο

Αθήνα, 17 Γενάρη 2024

Για τον θάνατο του σ. Χρήστου Τρέλλη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) αποχαιρετά με θλίψη τον Χρήστο Τρέλλη, που έφυγε σήμερα πρόωρα από τη ζωή, μετά από μάχη με προβλήματα υγείας.

Ο συναγωνιστής Χρήστος ήταν παιδί πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας, γεννήθηκε το 1954 στο Αγιόφυλλο Καλαμπάκας, ο πατέρας του συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και φυλακίστηκε για δύο χρόνια.

Από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι και το τέλος της ζωής του ανέπτυξε πλούσια δράση στις γραμμές του λαϊκού κινήματος, το οποίο υπηρέτησε από διάφορες θέσεις ευθύνης. Ξεχωρίζει η μακρόχρονη συμβολή του στην Τοπική Διοίκηση ως υποψήφιος υπερνομάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μέχρι τις πρόσφατες τοπικές εκλογές, αλλά και ως περιφερειακός σύμβουλος.

Σημαντική ήταν η συμβολή του και στην ανάπτυξη της δράσης του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, της στήριξης της δράσης της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, αλλά και των υπόλοιπων Επιτροπών Ειρήνης της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ο συναγωνιστής Χρήστος, στο 18ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, εκλέχθηκε μέλος του Εθνικού της Συμβουλίου.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Φανή, στους δύο γιους του, Γιάννη και Απόστολο, καθώς και σε όλους τους οικείους του

Το γραφείο Τύπου

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια