ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 16ης ΜΑΗ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 16ης ΜΑΗ 2021

Χαιρετίζουμε τα δεκάδες εργατικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος που με αποφάσεις τους στήριξαν και καλούσαν στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 16ης ΜΑΗ 2021
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ  ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ
ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) χαιρετίζει τις χιλιάδες λαού που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη και μαχητική κινητοποίηση της 16η Μάη στην Αθήνα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που θα ξεδιπλωθούν και στο επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα.

Χαιρετίζουμε τα δεκάδες εργατικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος που με αποφάσεις τους στήριξαν και καλούσαν στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους μαθητές, τους φοιτητές και τους δεκάδες συλλόγους τους που καλούσαν στη συγκέντρωση, συνολικά τη νεολαία, που με τη μαζική και δυναμική της παρουσία έδωσε το στίγμα της αντίθεσης της νέας γενιάς στην εμπλοκή της χώρας μας σε όλους τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και πολέμους.

Καταγγέλλουμε την ισραηλινή σφαγή και κατοχή και εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, για το ξήλωμα όλων των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και υποδομών, την επιστροφή των Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό, το σταμάτημα της άσκησης “Defender Europe 2021” και όλων των στρατιωτικών ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων που στοχεύουν άλλους λαούς, τη μη αλλαγή συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα κόμματα του ευρωατλαντισμού, που με την πολιτική τους οδηγούν το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες στο πλαίσιο των σχεδιασμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Εντείνουμε την κοινή δράση με άλλα κινήματα και λαούς!

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή! Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!

 

 

Αθήνα, 17 Μάη 2021

Το γραφείο τύπου της ΕΕΔΥΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια