Εγρήγορση για τη δραστηριότητα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών στη χώρα μας

Η ΕΕΔΥΕ εφιστά την προσοχή στον ελληνικό λαό για την επίσκεψη του στρατηγού Μ. Ντέμπσεϊ , αρχηγό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία συνδέεται με τις εξελίξεις στη Συρία, αλλά και ευρύτερα στις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με την ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ

Δελτίο Τύπου

No 206530Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός στενάζει από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – μονοπωλίων – ΕΕ, με αποτέλεσμα από τη μια χιλιάδες  κόσμος να πεινάει, να ζει μέσα στο κρύο σε άθλιες συνθήκες, να φτάνει στο σημείο να πεθαίνει ή να αυτοκτονεί, η «φιλολαϊκή» κυβέρνηση διοργανώνει χωρίς κανέναν ενδοιασμό μεγαλοπρεπείς φιέστες στην Αθήνα, όπως η διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας που πραγματοποιήθηκε στις 5-12  καθως και διάφορες συναντήσεις  μεταξύ ελλήνων αξιωματούχων με ανώτατους ΝΑΤΟΙκούς αξιωματούχους . Οι συνεχιζόμενες επισκέψεις και  δραστηριότητες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών στην περιοχή μας  αλλα και η κερδοφορία των βιομηχάνων που αυξάνεται ολοένα και περισσότερο  μόνο νέα δεινά σηματοδοτούν για τους λαούς.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εφιστά την προσοχή στον ελληνικό λαό για την επίσκεψη του στρατηγού Μ. Ντέμπσεϊ , αρχηγό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία συνδέεται με τις εξελίξεις στη Συρία, αλλά και ευρύτερα στις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με την ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, με την όξυνση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, καθώς και με το ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης για διευρυμένη χρήση των ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Στο σημείο αυτό καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Ένωση από τη γαλλική κυβέρνηση του «σοσιαλιστή» Ολάντ, με τις ευλογίες και της ελληνικής δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το πρόσχημα της «προστασίας του πληθυσμού» που χρησιμοποιείται γι’ ακόμη μια φορά δεν είναι καινούριο. Ο πραγματικός στόχος είναι ο τεράστιος ανεκμετάλλευτος ορυκτός πλούτος της Κεντροαφρικανικής Ένωσης και η αξιοποίησή του από τους ιμπεριαλιστές, που σε περίοδο κρίσης ανταγωνίζονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι.

Τέλος, η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία της και καλεί το λαό σε επαγρύπνηση, με αφορμή τη Διάσκεψη του Οργανισμού Άμυνας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 5 Δεκέμβρη που με τις αποφάσεις της, βάζει ουσιαστικά ταφόπλακα στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, σε όφελος των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, ενώ παράλληλα ανοίγει διάπλατα την πόρτα στο ΝΑΤΟ για να μπαίνει στα πανεπιστήμια και να παρεμβαίνει στην έρευνα σε κατεύθυνση που να εξυπηρετεί του πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις, αναδεικνύεται ξεκάθαρα η ανάγκη το αντιιμπεριαλιστικό – φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας, από κοινού με το ταξικό, εργατικό – λαϊκό κίνημα να στρέψει την πάλη του σε κατεύθυνση αποδέσμευσης από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ – ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, στοχεύοντας παράλληλα να περάσουν τα κλειδιά της εξουσίας και της οικονομίας στα χέρια του λαού, για να γίνει κάθε λαός νοικοκύρης στον τόπο του.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια