ΔΤ: Να ανακληθεί άμεσα κάθε διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του δόκιμου Κωνσταντίνου Κεσόπουλου

ΔΤ: Να ανακληθεί άμεσα κάθε διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του δόκιμου Κωνσταντίνου Κεσόπουλου

Η ΕΕΔΥΕ στέκεται στο πλευρό των νέων στρατευμένων, που είναι παιδιά του λαού και εκφράζουν τη δικαιολογημένη αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2024

Δελτίο Τύπου

Να ανακληθεί η απαράδεκτη πειθαρχική δίωξησε βάρος του έφεδρου δόκιμου αξιωματικού Κ. Κεσόπουλου

 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη πειθαρχική δίωξη σε βάρος του έφεδρου δόκιμου αξιωματικού Κωνσταντίνου Κεσόπουλου γιατί τόλμησε να εκφράσει την αντίθεσή του στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ που σπέρνουν τον πόλεμο σ’ ολόκληρο τον κόσμο και στέλνουν τα παιδιά μας να πολεμήσουν έξω από τα σύνορα της Ελλάδας για ξένα συμφέροντα.

Πάει πολύ η κυβέρνηση της ΝΔ, που παίζει με τη φωτιά του πολέμου εμπλέκοντας την Ελλάδα ολοένα βαθύτερα στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και στοχοποιεί το λαό μας, να επιχειρεί να επιβάλλει σιγή στις φωνές διαμαρτυρίας που πληθαίνουν ανάμεσα σε φαντάρους, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς, για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Αποκαλύπτεται γι’ άλλη μια φορά η επιλεκτική και υποκριτική ευαισθησία της κυβέρνησης ως προς τα δικαιώματα του λαού. Αυτοί που μετατρέπουν τη χώρα σε απέραντο αμερικανονατοϊκό πολεμικό ορμητήριο, που στέλνουν φρεγάτα και προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο, μέσω του στρατηγείου της Λάρισας, στις επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, έχουν το θράσος να επιστρατεύουν τις πειθαρχικές διώξεις και τις απειλές σε όποιον σηκώνει κεφάλι και αντιτίθεται στην εγκληματική πολιτική της εμπλοκής.

Η ΕΕΔΥΕ στέκεται στο πλευρό των νέων στρατευμένων, που είναι παιδιά του λαού και εκφράζουν τη δικαιολογημένη αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης που τους εμπλέκει καθημερινά σε επικίνδυνες αποστολές εκτός συνόρων ή τους αναγκάζει να συνεκπαιδεύονται από τους αιματοβαμμένους στρατούς των φονιάδων των λαών.

Ο δόκιμος Κ. Κεσόπουλος διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, επειδή η μονάδα του συμμετείχε σε μία ακόμη συνεκπαίδευση με Αμερικανούς κομάντος.

Τέτοιες συνεκπαιδεύσεις με ξένους στρατούς, όπως ο αμερικανικός, ο ισραηλινός κ.ά., που διαχρονικά “ειδικεύονται” σε σφαγές λαών, στον ξεριζωμό τους, στην κατοχή και τη διάλυση χωρών, τίποτα θετικό δεν έχουν να δώσουν στους φαντάρους και τους αξιωματικούς της Ελλάδας.

Είμαστε στο πλευρό των φαντάρων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που προβληματίζονται για όλες αυτές τις εξελίξεις.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του δόκιμου Κωνσταντίνου Κεσόπουλου!

 

Το Γραφείο Τύπου

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια