ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ – ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ – ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει την επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που από τη μια τσακίζει εργατική τάξη – λαϊκά στρώματα και από την άλλη συνεχίζει εντατικά την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει τις πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την πρόσδεση των πολεμικών τους πλοίων σε αρκετά λιμάνια ανά τη χώρα με τη  Σούδα και το λιμάνι της, σταθερά στη θέση της «ναυαρχίδας».

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει την επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που από τη μια τσακίζει εργατική τάξη – λαϊκά στρώματα και από την άλλη συνεχίζει εντατικά την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει τις πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την πρόσδεση των πολεμικών τους πλοίων σε αρκετά λιμάνια ανά τη χώρα με τη  Σούδα και το λιμάνι της, σταθερά στη θέση της «ναυαρχίδας». Τα πλοία των ιμπεριαλιστών βομβαρδίζουν στα μέτωπα της Μέσης Ανατολής και επιστρέφουν για «αναψυχή» στα ελληνικά λιμάνια:

 • ΣΟΥΔΑ  το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο «USS Harry Truman»
 • ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ το καταδρομικό «USS Nomandy»                                                                   
 • ΡΟΔΟΣ το αντιτορπιλικό «USS Forrest Sherman»                            
 • ΠΕΙΡΑΙΑΣ το αντιτορπιλικό «USS Bulkeley» .

Λίγες ημέρες πριν, κατέπλευσαν στο λιμάνι της Κέρκυρας πολεμικά πλοία Γαλλίας , Βρετανίας που συμμετείχαν στην πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας. Δήμαρχοι, στελέχη της περιφέρειας , σε θέση υποδοχής για τη «σύσφιγξη» των σχέσεων με τους ιμπεριαλιστές.

Ενισχύεται το δίκτυο βάσεων – στρατηγείων – υποδομών με τις προσπάθειες για νέα βάση σε Αλεξανδρούπολη , Σύρο κλπ. και τις κινήσεις για αναβάθμιση σειράς εγκαταστάσεων – π.χ. αεροδρόμιο Καλαμάτας – σε πιστοποιημένα κέντρα για εξυπηρέτηση της εκπαίδευσης στρατιωτικών του ΝΑΤΟ κι άλλων χωρών. Αντάμα πάνε κι οι σχεδιασμοί κοινής δράσης ενόπλων δυνάμεων – σωμάτων ασφαλείας με το λαό και το μαχόμενο κίνημα στο στόχαστρο ανεξάρτητα από τα προσχήματα – ιδεολογήματα με τα οποία επιχειρούν να καμουφλάρουν τα αντιδραστικά σχέδιά τους.

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές –λαϊκες κινητοποιήσεις και τη δράση των Επιτροπών Ειρήνης  σε όλη τη χώρα, ενάντια στον ελλιμενισμό των φονικών μονάδων των ιμπεριαλιστών σε ελληνικά λιμάνια. Οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία για την αποκάλυψη των κυβερνητικών και όχι μόνο ευθυνών για τις εξελίξεις αυτές και παράλληλα ανεβάζουν πιο ψηλά την ετοιμότητα συσπείρωσης και δράσης λαϊκών δυνάμεων κόντρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την ελληνική εμπλοκή σε όφελος του κεφαλαίου. Είναι ανάγκη να συνεχιστούν και να ενταθούν .

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε πλατιά συσπείρωση δυνάμεων και αγωνιστική δράση σε όλο το φάσμα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών πανελλαδικά.

 • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις
 • Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις Ευρω-ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό
 • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
 • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια
 • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία
 • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ
 • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!!!

 

25/5/2018                                                                                                        Η γραμματεία της ΕΕΔΥΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια