Επίσκεψη ΕΕΔΥΕ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου

Επίσκεψη ΕΕΔΥΕ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου

Να απομακρυνθεί άμεσα το περίπτερο μπροστά από το μουσείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου

Δελτίο Τύπου

Να απομακρυνθεί άμεσα το περίπτερο μπροστά από το μουσείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) ενώνει τη φωνή της με τους φορείς και τα σωματεία της Δυτικής Αθήνας απαιτώντας να απομακρυνθεί άμεσα το περίπτερο μπροστά από το μουσείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου.

Αντιπροσωπεία από τις Επιτροπές Ειρήνης της Αττικής πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο, την Πέμπτη 7 Μάρτη, στη διάρκεια της οποίας, συζητήθηκαν οι εξελίξεις για την τοποθέτηση περιπτέρου μπροστά στην είσοδο του μουσείου της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου.

Τα μέλη των Επιτροπών ξεναγήθηκαν στις αίθουσες με τα εκθέματα, στα οποία περιλαμβάνονται τεκμήρια των αιματηρών αγώνων του Περιστεριώτικου λαού. Εκεί βρίσκονται οι ηρωικές μορφές Περιστεριωτών λαϊκών αγωνιστών, όπως του εκτελεσμένου στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας λαϊκού δημάρχου Ευγένη Χαραλαμπίδη, της ΕΠΟΝίτισσας Άννας Παρλιάρου, των εργατών στις στοές του κάρβουνου, του Λαναρά, των εκτελεσμένων στο μπλόκο κλπ.

Έγινε επίσης ενημέρωση σχετικά με τις πλούσιες δραστηριότητες του Μουσείου: επισκέψεις σχολείων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις βιβλίου, μουσικά αφιερώματα, ταινίες, λειτουργία πλούσιας βιβλιοθήκης. Δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό του λαού μας και βρίσκονται σε κραυγαλέα αντίθεση με την υποκουλτούρα των νυχτομάγαζων τα οποία εξαπλώνονται στο Περιστέρι με την ενίσχυση της Δημοτικής Αρχής.

Είναι φανερό ότι η Διοίκηση Παχατουρίδη, τα αστικά κόμματα και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ενοχλούνται από τα αγωνιστικά ραντεβού των συνδικάτων, της νεολαίας της πόλης που με εφαλτήριο το Μουσείο ξεκινούν για να ενημερώσουν τον εργαζόμενο λαό για τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Φοβούνται τα καλέσματα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απεργίες και αντιπολεμικές-αντιιμπεριαλιστικές δράσεις ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς.

Το κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ για την Μαραθώνια πορεία Ειρήνης ακούγεται δυνατά, κάθε χρόνο, από το μουσείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου.

 

Ξεπερνά κάθε όριο λογικής και θράσους ο ισχυρισμός της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη ότι ένα περίπτερο μπορεί να βρίσκεται στην είσοδο ενός μουσείου και όχι μπροστά στην βιτρίνα καταστήματος. Αποκαλύπτεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το πως η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου αντιμετωπίζει την ηρωική ιστορία του λαού της περιοχής.

Η ΕΕΔΥΕ ξεκαθαρίζει ότι κάθε προσπάθεια απαξίωσης του Μουσείου, είναι ασέβεια στην ιστορία και πρόκληση για το λαό και τη νεολαία του Περιστερίου και συνολικά της Αθήνας.

Το Μουσείο είναι στοιχείο της ταυτότητας του Περιστερίου. Απαιτούμε από τη Διοίκηση Παχατουρίδη να σταματήσει κάθε ενέργεια που παρεμποδίζει τη λειτουργία του, να μετακινήσει το περίπτερο από το χώρο μπροστά από το Μουσείο.

 

Το Γραφείο Τύπου

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια