Συμμετοχή ΕΕΔΥΕ στην κινητοποίηση των ΕΛΜΕ και συλλόγων Π.Ε. στις 14/11 στο Σύνταγμα

Συμμετοχή ΕΕΔΥΕ στην κινητοποίηση των ΕΛΜΕ και συλλόγων Π.Ε. στις 14/11 στο Σύνταγμα

Όλοι στην κινητοποίηση την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα, που οργανώνουν ΕΛΜΕ και σύλλογοι Π.Ε.

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2023

 

Δελτίο Τύπου

Όλοι στην κινητοποίηση την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα, που οργανώνουν ΕΛΜΕ και σύλλογοι Π.Ε.

 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργανώνουν ΕΛΜΕ και σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα. Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης και στον αγώνα του για το αυτονόητο δικαίωμά του για πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη! Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα και η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή!

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη συντονισμένη προσπάθεια από την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και τους κάθε λογής μηχανισμούς τους για να αποκρύψουν και να κάμψουν τη μυριόστομη αντίδραση του ελληνικού λαού ενάντια στην εντεινόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το πογκρόμ συλλήψεων και διώξεων, άλλοτε με το πρόσχημα του αντισημιτισμού και άλλοτε με το πρόσχημα της διατάραξης των διακρατικών σχέσεων της Ελλάδας, όποιου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης και την αντίθεσή του στην ισραηλινή θηριωδία.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού παιδείας, Κ. Πιερρακάκη εκτός από ανιστόρητες είναι και επικίνδυνες! Πάει πολύ ο υπουργός μιας κυβέρνησης που αναγνωρίζει στο Ισραήλ το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», δικαιολογώντας και στηρίζοντας το μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού, να επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να εξισώσει τον θύτη με το θύμα. Φανερώνεται ο αντιλαϊκός και αντιδημοκρατικός κατήφορος του υπουργείου Παιδείας και ορισμένων διευθυντών, που φτάνουν μέχρι και το σημείο να ασκούν λογοκρισία στο περιεχόμενο σχολικών εορτών ή αυθόρμητων δράσεων της σχολικής κοινότητας για την έκφραση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης! Αποκαλύπτεται ότι το σχολείο που οραματίζονται είναι όχι μόνο κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και

προσανατολισμένο σε όλη την ευρωατλαντική προπαγάνδα. Δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού!

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό γιατί με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού δεν εφαρμόζουν την ομόφωνη απόφαση της Βουλής από τον Δεκέμβριο του 2015 για την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους. Είναι οι ίδιοι που είτε ως κυβερνήσεις, είτε ως «δημιουργική» αντιπολίτευση διατήρησαν και επέκτειναν όλες τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές συμφωνίες της Ελλάδας με το Ισραήλ. Είναι οι ίδιοι που με την πολιτική τους συναινούν με το συνεχιζόμενο έγκλημα του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, προσπαθώντας να στοιχήσουν το λαό πίσω στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους, φτάνοντας στο σημείο να επιστρατεύσουν από ένα κυκεώνα fake news έως και ωμή καταστολή.

Είναι φανερό ότι ο πανικός τους δεν μπορεί να κρυφτεί! Γίνεται ξεκάθαρο ότι τους τρομάζουν οι μαζικότατες λαϊκές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης όλων των τελευταίων εβδομάδων, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, το γεγονός ότι η νεολαία, οι μαθητές διαδηλώνουν, συζητούν στις σχολικές τάξεις, παίρνουν πολύμορφες πρωτοβουλίες έκφρασης της δικής τους φωνής, με σίγουρο γνώμονα το δίκιο του Παλαιστινιακού λαού που έχει μια πατρίδα αλλά υπομένει κυριολεκτικά τη γενοκτονία από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Γυρνάμε την πλάτη στο σιωπητήριο που η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και τα επιτελεία τους επιχειρούν να επιβάλλουν! Δεν θα δεχτούμε να γίνουν κανονικότητα οι εικόνες από τα βομβαρδισμένα νοσοκομεία και σχολεία της Παλαιστίνης, από τα χιλιάδες νεκρά παιδιά και τους νεκρούς!

Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που αυτές τις μέρες δίνουν τη δική τους μάχη για να μάθουν τα νέα παιδιά την αλήθεια που θάφτηκε κάτω από χιλιάδες fake news. Είμαστε στο πλευρό της νέας γενιάς που βγαίνει μπροστά και εκφράζει την αλληλεγγύη της σε έναν λαό που παλεύει για τη ζωή και την ελευθερία του!

Συνεχίζουμε μαζί με τους μαθητές, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους δράσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

 

Το γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ

Ενδιαφέροντα άρθρα