ΣΥΣΚΕΨΗ ενάντια στη Συμφωνία Αμοιβαία Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας- ΗΠΑ (ΣΑΑΣ)

ΣΥΣΚΕΨΗ ενάντια στη Συμφωνία Αμοιβαία Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας- ΗΠΑ (ΣΑΑΣ)

Είναι μεγάλοι οι κίνδυνοι που προκαλεί η συμφωνία αυτή για το λαό μας και η εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί  τις Επιτροπές Ειρήνης Αττικής, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, φορείς των επαγγελματιών, συλλόγους γυναικών και άλλους μαζικούς φορείς σε σύσκεψη με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει την ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ (ΣΑΑΣ), με στόχο την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και την ένταξη στη συμφωνία των βάσεων Drones στη Λάρισα, Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ παραμένει ταυτόχρονα διαρκής ο κίνδυνος των πυρηνικών όπλων. Είναι μεγάλοι οι κίνδυνοι που προκαλεί η συμφωνία αυτή για το λαό μας και η εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στις 7 μμ, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1 και Ακαδημίας, πλατεία Κάνιγγος) όπου και  θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή και το πρόγραμμα πάλης ενάντια στην επικίνδυνη ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ (ΣΑΑΣ)”.Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

Καμιά συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ενδιαφέροντα άρθρα

Παρόμοια